avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emtere factura pentru client extern
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emtere factura pentru client extern

Buna ziua,

Sunt PFA si am emis o factura pt un client din UE. Firma respectiva nu imi cere sa le trimit facturi. Exista vreo prevedere legala care sa ma oblige sa le trimit factura, cu toate ca ei nu o cer?
Cel mai recent răspuns: adynaadyna , utilizator 19:35, 28 Decembrie 2010
Nu exista nicio obligatie. Exista in schimb obligativitatea de a emite factura in lei pentru facturile emise in valuta. Dar cum dv. ati intocmit deja factura, v-ati realizat obligatia.
Daca insa va ganditi sa nu emiteti factura pentru ca un anumit client nu v-o cere, atunci ganditi gresit : legea va obliga sa va evidentiati veniturile.
Multumesc mult pentru raspuns. Eu am emis factura in EUR, inteleg ca trebuie sa emit inca o factura pentru aceeasi suma dar in lei? Am cautat putin in codul fiscal dar nu am gasit un articol foarte clar in privinta asta. Puteti sa imi dati un link sau articolul care face referire la aceasta situatie?
daca clientul din UE ti-a dat un cod valabil de tva( il verifici pe VIES) facturezi fara tva.daca nu e valid facturezi cu tva.
facturezi in valuta,dar specifici valoarea eur la data facturarii si ai si contravaloarea in lei pe factura de valuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod intracomunitar pfa neplatitor de tva Vlad444 Vlad444 Am cateva intrebari legate de necesitatea obtinerii codului intracomunitar. In contextul in care un PFA neplatitor de TVA (partida simpla, sistem real) in ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii in tara pentru firma din germania gabybej gabybej Rog ajutor urgent! am urmatorul caz: prestez servicii de instalatii in Romania pentru o firma din Germania pe baza de Contract si am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Am emis o factură pentru prestări servicii alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua, Am emis o factură pentru prestări servicii fără T.V.A pentru un client din UE care la data emiterii facturii nu era înregistrat în ... (vezi toată discuția)