avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare judecatoreasca vs banca
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare judecatoreasca vs banca

Am divortat de sotia mea in unma cu mai mullt de un an. Ne-am inteles in toate privintele, am facut o intelegere la notar si asa am pus capat proceseler de divort si partaj. Apartamentul dobandit prin credit ipotecar ia revenit ei si s-a obligat sa preia intreaga datorie. Problema mea e ca nu a schimbat actele la banca eu nemaiputand contracta nici un fel de credit. Fosta sotie nici nu vrea sa auda de schimbat documentele. Ce as putea sa fac in privinta asta. Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:49, 15 Decembrie 2010
fata de banca, tranzactia dvs este inopozabila din moment ce nu este parte. fata de banca, figurati in continuare ca si debitor/imprumutat. discutati cu banca si poate gasiti o rezolvare.
cu hotararea de divort si cu partajul facut nu ar trebui sa fie asta o problema.
din pacate banca nu are nimic de spus. singura solutie care o da e sa o conving pe fosta sotie sa faca o refinantare. e de necrezut. casa ei si ratele mele. romania si legile ei
este o problema, deoarece bancile nu vor scapa din mina un codebitor mai ales ca tranzactia nu le este opozabila.
Nu exista nici o institutie a statului care poate sa o oblige sa respecte hotararea judecatoreasca in care ea se obliga sa preia in totalitate creditul ipotecar aferent apartamentului?

Alte discuții în legătură

Coimprumutant mareboys mareboys am facut un imprumut de la banca in care sotia este coimprumutant. as dori sa stiu daca in urma unui eventual divort pot optine o hotararejudecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului ... Erica13 Erica13 Bună ziua! Am divorțat acum câțiva ani și în urma partajului fostului sot i-a rămas apartamentul dobândit prin credit bancar, cu condiția sa preia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)