avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poker online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poker online

Buna seara,
As dori sa stiu daca este legal sa joci poker online pe un site care nu este din Romania dar este in UE.Am citit pe un alt forum ceva despre Legea 246/2010 dar neavand cunostinte juridice nu o inteleg.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Da42twinstar , utilizator 10:43, 24 Ianuarie 2012
Și pe mine ma intereseaza subiectul, având în vedere faptul ca joc/am jucat poker online.
Din păcate, la fel ca ionut_2010, nu mi-e foarte clar cum mă afecteaza Legea 246/2010.
Repet, am jucat poker online și ma interesează ce schimbări s-au făcut pentru mine, ca jucator.
Mulțumesc anticipat.
Legea 246/2010 se aplica doar faptelor savarsite pe teritoriul Romaniei. Daca jucati pe un site strain al carui server nu se afla in Romania nu va incadrati in sfera de acoperire a legii.

Daca in urma jocului ati castigat bani pe care i-ati virat intr-un cont personal, deschis la o banca din Romania, va revine obligatia platiti impozitul pe profit - cel putin in teorie :)
Atentie, este vorba de impozit pe venit, nu pe profit, nefiind o firma.

Eu cred ca daca se aplica legea in formatul promulgat, cei care vor juca poker din Romania pe un site nelicentiat care are serverul / firma in strainatate (fie Cipru sau aiurea), vor putea fi pedepsiti cu inchisoarea. Legea 246/2010 aproband si consolidand OUG 77/2009 rezulta in urmatorul text:


Art. 25
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda fapta oricarei persoane care:
....
k) participa pe teritoriul Romaniei la activitati de joc de noroc care nu sunt autorizate pe teritoriul Romaniei, organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa ori mobila sau a oricaror mijloace asimilate.


E clar ca esti pe teritoriul Romaniei cand stai in ciorapei si joci pe PC. Daca nu apar obiectii de neconstitutionalitate, nu se vor mai putea juca legal jocuri de noroc decat pe site-uri licentiate din Romania.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
In momentul de fata risc inchisoare sau amenda daca joc poker online (avand in vedere ca in momentul de fata, din ce stiu eu, nici un site de poker online nu este licentiat in Romania)?
Este pentru prima oara cand examinez aceasta lege, asa ca trebuie sa cantarim atent.

Mai intai, Legea 246/2010 a fost promulgata in M. Of. 854/2010 din 21 decembrie 2010 si legea spune ca articolul 25 privind infractiunile intra in vigoare in 10 zile de la publicare. Asta ar da 2 ianuarie 2011.

Cu toate acestea, obligatia licentei a operatorilor este reglementata prin articolul 27 din lege, care intra in vigoare in 90 de zile, normele de aplicare urmand sa apara in 30 de zile.


Art. 31
(1) Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu exceptia art. 27 alin. (1), care intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si a art. 22, 23, 24, 25, 26 si 30, care intra in vigoare in termen de 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentei ordonante de urgenta, Guvernul va aproba prin hotarare normele metodologice de aplicare a acesteia.


In plus, Legea spune


Activitatea economica reprezentata de jocurile de noroc, astfel cum acestea sunt definite la alin. (1) lit. g)-i), se va desfasura in conditiile elaborarii si implementarii, prin intermediul normelor de aplicare a prezentei ordonante de urgenta si a altor reglementari specifice, a unui cadru de reglementare si supraveghere a furnizarii si consumului de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, ...


Prin urmare, eu as spune ca nu puteti fi cercetat decat dupa ce apar normele metodologice si apar primii operatori licentiati conform legii, daca continuati sa jucati pe operatori nelicentiati. 30-90 de zile pana atunci, daca am citit bine. :hm:

Alte pareri?
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sa va spun ce mi s-a intamplat. aseara m-am gandit ... andrafyo andrafyo Buna ziua, sa va spun ce mi s-a intamplat. Aseara m-am gandit sa ma joc pe pokerstars la un turneu de poker online. Turneul avea o intrare de 11$ si urma sa ... (vezi toată discuția)
Legalitatea participarii la jocuri de noroc online tonyi34 tonyi34 Este legala participarea la jocuri de noroc online la agentii de pariuri licentiate in paradisuri fiscale(Malta, Cipru etc), dar fara a detine licenta in ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru jocuri de noroc online marusso marusso Buna seara, In primul rand as vrea sa-mi cer scuze anticipat daca am postat in alta sectiune, m-am uitat printre forumuri si aceasta mi sa parut cea mai ... (vezi toată discuția)