avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plati numerar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plati numerar

va rog sa-mi spuneti referitor la incasarile si platile in numerar prin caseria societatii care este plafonul maxim pentru persoanele fizice sau juridice.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:36, 18 Februarie 2009
incasarile in numerar se pot face pana la 5.000 lei
orodnanta 15/1996, privind intarirea disciplinei financiar-valutare.
dar platile???????? multumesc fff mult!
tot asa
5000 de la o singura persoana juridica, iar total plati la persoane juridice sa nu depaseasca 10.000 / zi.
Pentru facturile mai mici de 5000, se accepta plata fractionata a acestora.
Pentru facturile ale caror total depaseste 5000 lei, se poate face chitanta pe 5000, iar diferenta se plateste prin banca. La acestea este interzisa fractionarea, adica sa se faca mai multe chitante pe mai multe zile.
Persoanele juridice pot efectua plati in numerar catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 10.000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 5.000 lei. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei. Facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei se pot achiata astfel: o plata in numerar, de maxim 5.000 lei, diferenta putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar.
Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 10.000 lei doar in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10.000 lei.
Pentru facturile stornate, aferente produselor returnate, cu valori mai mari de 5.000 lei, respectiv 10.000 lei in cazul retelelor de magazine de tipul Cash&Carry, restituirea sumelor aferente poate fi efectuata astfel: 5.000/10.000 lei in numerar, sumele care depasesc aceste plafoane putand fi restituite numai prin instrumente de plata fara numerar.
Incasarile totale zilnice in numerar ale persoanelor juridice sunt neplafonate, in schimb incasarile zilnice in numerar de la o singura persoana juridica nu pot depasi plafoanele stabilite in cazul platilor cu numerar prezentate mai sus.

Alte discuții în legătură

Ridicare numerar din casa administrator georgetag georgetag as dori sa stiu ce suma de bani (avans spre decontare) poate ridica ,intr-o zi,din casieria societatii, administratorul? suma este tot de 5000 ron, in ... (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)