avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu rezident
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu rezident

Buna ziua! In cele ce urmeaza o sa fiu foarte scurt. Sunt medic rezident si preparator universitar la facultatea de medicina.

Am sustinut rezidentiatul in sesiunea din 2007 si am ales rezidentiatul in ortopedie. Ulterior am fost acceptat, in urma unui alt examen, ca preparator universitar ortopedie. Pana in anul 2009, am fost nevoit sa accept primirea unui singur salariu, cel din invatamant, deoarece legea specifica acest lucru.(ca nu pot sa primesc decat un singur salariu)( conform Lege nr. 179/2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, punctul 3)

Conform ordonatei 18/ 2009 art 5 alin 1, acest lucru nu mai este specificat, si anume ca trebuie sa fi renumerat NUMAI ca si preparator. Ca urmare, stiu un caz concret al unui coleg care a dat examenul de rezidentiat in sesiunea 2009, este si preparator, si primeste salariu si ca rezident si ca preparator.

' Constitutia Romaniei interzice retroactivitatea unei legi, impunind ca legile si celelalte acte normative sa aiba efecte numai pentru viitor (cu exceptia legii penale mai favorabile). O lege este retroactiva daca se aplica unor fapte din trecut. In cazul unor contracte care si-au epuizat efectele deja cand o lege noua va fi intrat in vigoare, a le aplica legea noua ar insemna retroactivitate. Daca insa efectele acestor contracte se intind dincolo de momentul intrarii in vigoare a legii noi, aceste efecte contemporane vor fi reglate de noua lege, cele deja epuizate ramanind reglementate de legea veche.'

De aici inteleg ca dupa intrarea in vigoare a noii legi, trebuie sa intru si eu sub incidenta sa si deci voi putea sa primesc salariu si pentru munca de rezident si cea pentru cea didactica din invatamant.

Din pacate serviciul contabil al spitalului nu este de aceeasi parere si mi s-a spus ca nu pot rezolva problema decat daca incerc la minister, deoarece legea nu se aplica retroactiv. Dar eu nici nu cer acordarea drepturilor salariale retroactiv, ci numai incepand cu intrarea in vigoare a legii. Si din pacate,ministerul mi-a dat tot un raspuns negativ. Ce pot sa fac?

Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Licenta iulie 2009 spiru haret Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Buna Ziua! Va rog sa ma lamuriti cu privire la noua HG 749/2009 , hotarare care elimina din lista universitatilor acreditata UNIVERSITATEA SPIRU HARET. Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil sabyxela sabyxela Fiica mea va naste in luna [b]martie 2011[/b], as dori sa-mi spuneti daca poate solicita indemnizatie pentru crestere copil in conditiile in care: - a urmat ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata monicapg monicapg Sunt angajata la Universitatea de medicina la care am semnat contract in anul 2008 pe perioada nedeterminata post obtinut in urma unui concurs. In prezent ... (vezi toată discuția)