avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si raspunderea penala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si raspunderea penala

daca o firma este in insolventa si impotriva administratorului este inceputa cercetarea penala privind falsificarea unei file cec noi, in calitate de creditori chirografari inscrisi la masa credala in procedura insolventei, be putem constitui si parte civila in eventualul proces penal. ma intereseaza ce implicatie are procedura insolventei, deja pornita, asupra procesului penal d.p.d.v al recuperarii datoriei de catre noi.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 10:01, 30 Decembrie 2010
se va suspenda pana la solutionarea definitiva a cauzei penale.
athe a scris:

se va suspenda pana la solutionarea definitiva a cauzei penale.

Nu se suspenda
Procedura insolventei prevazuta de legea 85/2006 este o lege speciala , hotararile jud sindic sunt definitive si executorii
Buna seara .
Si totusi art.244 alin.1 pct.2 din Cod de proc.civila privind suspendarea cauzei civile cand se incepe urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea legatura cu cauza nu se aplica si la insolventa ? Că in Legea 85 nu se prevede nimic cu privire la acest aspect.
Marius Bote .
prevederile art 8 din L 85/2006 sunt clare privitor la situatiile cand se suspenda procedura !! dupa parerea mea ...
Legea 85/2006 nu se completeaza cu Codul de Procedura Civila?
Tot judecatorul sindic poate sa suspende cauza, la fel de bine precum a dispus inceperea procedurii de insolventa, din diferite motive permise de lege.

Alte discuții în legătură

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)
Insolventa tikurila tikurila firma mea are datorii catre stat intrebarea mea este urmatoarea:neavand din ce sa platesc statul va porni procedura de insolventa si exista vreun risc prin ... (vezi toată discuția)