avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale atestare agent imobiliar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

atestare agent imobiliar

Salutare,
Nu vreau sa-i supar pe moderatori, am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns la urmatoarea problema.
Am o firma care are ca domeniu pp de activitate" publicitate" . Vreau ca de acum incolo sa desfasor activitatea unei agentii imobiliare. Am aceasta activitate in statut, dar ca activitate secundara.
1. Trebuie sa fac modificari la statut si sa trec "agentii imobiliare" ca domeniu pp de activitate?
2. Eu personal, trebuie sa obtin vreun certificat, sau licenta sau atestat special pnetru a desfasura activitatea de agent imobiliar?
Multam de raspuns
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:50, 18 Martie 2008
In mod normal ar trebui sa aveti ca obiect principal de activitate "agentii imobiliare"
In legatura cu certificarea agentilor imobiliari au tot fost discutii, insa din cate cunosc nu s-a ajuns la nici un rezultat concret, astfel ca puteti fi linistit incadrat ca si agent imobiliar.
Din cate stiu atestarea agentilor imobiliari a ramas in stadiu de proiect.
Am gasit doua articole, pe care cred ca ti-ar prinde bine sa le citesti, sa stii cam la ce sa te astepti in viitor:
[ link extern ]
[ link extern ]

Nu e cazul sa schimbi activitatea principala.
La acest moment nu avem nici o conditie speciala de indeplinit pentru o agentie imobiliara/agent imobiliar.
A exista in 2000 o incercare de infiintare a unei Uniuni Nationale a Agentilor Imobiliari care avea si atributii de atestare a agentilor, insa OG a fost delarata in parte neconstitutionala si apoi respinsa printr-o lege din 2003.
Daca activitatea preponderenta devinde agentie imobiliara, ati putea preciza activitatea principala (pentru ca tot veti avea de recodificat CAEN conform Rev. 2). Eu zic ca "da mai bine" si pentru cei ce fac afaceri cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen manu1 manu1 Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde pot incadra in codul caen:servicii resurse umane si ce acte imi trebuiesc pentru schimbarea codului caen in activitatea ... (vezi toată discuția)
Actualizare coduri caen in actul constitutiv actualizat RomeoR RomeoR Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( ... (vezi toată discuția)