avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actualizare coduri CAEN in actul constitutiv ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actualizare coduri CAEN in actul constitutiv actualizat

Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului
In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( coduri CAEN vechi) plus multe coduri pentru alte 22 activitati.
In textul actualizat al actului constitutiv trebuie actualizate si codurile CAEN?
Pentru cel principal stim sigur noul cod 7112, dar pentru activitatile secundare rezulta zeci de alte coduri noi (s-au divizat) si s-ar putea sa gresim.
Cum procedam cu acestea?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:43, 27 August 2008
Pentru recodificare nu se face act constitutiv actualizat. Depuneti o cerere in care precizati numai codul principal actualizat, iar registrul va emite un certificat constatator cu toate obiecte recodificate, se face automat. Pe acelea le veti prelua in actul constitutiv actualizat.

Vedeti si: [ link extern ]
si [ link extern ]

RomeoR a scris:

In textul actualizat al actului constitutiv trebuie actualizate si codurile CAEN?


Daca e necesara actualizareai actului contitutiv , actualizati si codurile.

Pentru cel principal stim sigur noul cod 7112, dar pentru activitatile secundare rezulta zeci de alte coduri noi (s-au divizat) si s-ar putea sa gresim.
Cum procedam cu acestea?


Le treceti pe toate care corespund eventualelor posibilitati de contractare. Nu exista limita.
Nu aveti ce gresi daca consultati Codurile Caen REV. 2 care se afla la Registrul Comertului

Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Pentru recodificare obiectelor de activitate este necesara o cerere in care se recodifica numai ob. principal, acest lucru se face gratuit. in cazul in care doriti recodificarea facuta de Reg. Com. platiti un extras de registru(30 lei).
In cazul in care vreti sa inregistrati o mentiune si nu ati facut recodificarea nu este recomandat sa depuneti impreuna dosarele datoritafaptului ca Reg. face recodificarea cu ajutorul unui soft -ware si de cele mai multe ori sunt diferente intre recodificarea facuta ,, la mana" si soft -ware.
Eu procedez in felul urmator, mei intai fac recodificarea iau extrasul de registru din care copiez obiectele de activitate si le introduc in actul constitutiv actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificare miruna.c miruna.c cat dureaza de la depunerea cererii? mai trece pe la judecator? in extrasul de registru apar si obiectele secundare recodificate? (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)