avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Emitere factura in EURO - PFA norma fixa de venit - ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Emitere factura in EURO - PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA

Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? Cursul valutar BNR la zi?

Factura poate fi emisa in engleza?

(Imi pare rau am postat subiectul la categoria gresita)
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
ipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanaadam123 , utilizator 06:21, 10 Noiembrie 2015
ce contin facturile? marfa, servicii? ce fel de...?
din ce tari sunt clientii?
Prestari servicii - Website Development
O companie este inregistrata in SUA si alta in Italia.
Ambele imi vor plati in euro.
pentru a presta catre societatea din italia trebuie sa va inscrieti in scopuri tva intracomunitar si in registrul operatorilor intracomunitari, dupa care puteti factura in euro, fara tva, cu mentiunea neimpozabil in romania cf art. 133, alin 2 cod fiscal si cursul de schimb. de asemenea trebuie depusa si decl. 390.

pentru statele unite facturati obisnuit ca si un neplatitor de tva, tot in euro. celelalte reguli nu se aplica aici, intrucat sua nu este in ue.
Sunt inregistrat in ROI, ma intereseaza doar modalitatea in care scriu factura:
- am voie sa o scriu in engleza?
- am voie sa o scriu doar in Euro?
pct 72 din norme cod fiscal
(1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.

Alte discuții în legătură

Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara pfa kisslilla kisslilla Buna ziua, O PFA neplatitoare de TVA cum poate realiza livrari intracomunitare si extracomunitare? De ex: - se inscrie in ROI? - in ce valuta emite ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)