avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum ar trebui procedat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum ar trebui procedat

buna ziua. am vazut ca se majoreaza salariul minim pe economie - la 670 lei, incepand cu data de 01.01.2011. toate bune si frumoase. numai ca societatea unde lucrez ca IRU are un art. in CCM 2010-2011 unde se mentioneaza "partile semnatare au convenit ca la modificarea salariului minim pe economie sa negocieze grila de salarizare si sa o transmita - Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie - Bucuresti".
Ce ar trebui facut in aceasta situatie? Banuiesc ca Acte Aditionale de marire de salariu la toti salariatii, in care s-ar scrie ca se majoreaza salariul, nu stiu daca ar trebui sa se mentioneze ceva de modificarea grilei de salarizare. se transmit si copii dupa actele aditionale, la Directia de Munca?
va multumesc mult pentru toate raspunsurile oferite pana acum
Cel mai recent răspuns: maiamaria , utilizator 11:41, 23 Decembrie 2010
Ar trebui modificat CCM 2010-2011 in care sa se prevada modificarea, conform legii cu marirea sal minim brut.
Buna ziua !
Nu precizati care e salariul mimim conform CCM la nivel de unitate (sau nu s-a stabilit?) . In orice caz , avand in vedere prevederile CCM la nivel de unitate ar trebui sa se negocieze grila de salarizare si sa se transmita DMSSF ... Nu se transmit copii de pe actele aditionale incheiate in acest sens ...
multumesc mult pt raspuns. o zi cat mai buna si Sarbatori Fericite!
In data de 17.12.2010 a fost semnat CCMN pe anii 2011-2014, unde este prevazut un salariu minim brut pe economie de 700 lei/luna si noi coeficienti de ierrahizare.

Nu faceti acte aditionale de modificare a salariului, ci o singura decizie colectiva de majorare - art.17 alin.4 C.mun.
da. s-ar putea sa fie asa. m-ati putea ajuta cu un model de decizie? grila noastra se majoreaza cu 70 lei. adica s-ar modifica salariile cu 70 lei. multumesc

Alte discuții în legătură

Coeficienti la salariul minim pe ec. de la 1 iulie 2013 alice53 alice53 Buna ziua, Se aplica coeficientii la salariul min pe ec. cu 1 iulie 2013 si cum se transmite in Revisal ? mai exact ce acte se intocmesc pt marirea ... (vezi toată discuția)
Salar minim cdcd cdcd Buna seara, Salarul minim la privat este 700 lei incepind cu 01.01.2011, cu alti coeficienti de ierarhizare ca si pina acum. Stie cineva pentru comert, ... (vezi toată discuția)
Hg privind salariul minim brut publicata in monitorul oficial Cornel  Vasile Cornel Vasile Hotărârea nr.23 din 22.01.2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată Act emis de: Guvernul Romaniei Act publicat ... (vezi toată discuția)