avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa talharie???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa talharie???

acuzatie talharie,comisa de 2 pers.
daca instanta ii vor gasi vinovati,care ar putea fi pedeapsa minima pt unul din ei,fara antecedente,cu probleme psihice?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 24 Decembrie 2010
Pedeapsa prevazuta de lege,conform art.211 c.pen.este de la 3 ani la 18 ani.
Modul in care va fi individualizata si dozata pedeapsa depinde in primul rand de probatoriile administrate,de circumstantele personale ale fiecarui inculpat ,de atitudinea lor la cercetarile penale si in faza de cercetare judecatoreasca,de circumstante atenuante sau agravante,de particiapatie la savarsirea infractiunii,etc.
Pentru o persoana cu probleme psihice este necesara efectuarea unei expertize medico-psihiatrice care sa stabileasca discernamantul acestuia la data savarsirii faptei.
In functie de acest concluzii,instanta va delibera si va aplica pedepsele.
Pe de alta parte,niciun profesionist nu poate prevedea pedeapsa/pedepsele care vor fi aplicate de instanta,fara a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 211, alin.(3), lit. a) c.pen " Pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani, dacǎ tâlhǎria a fost sǎvârşitǎ :
a. de doua sau mai multe persoane împreunǎ ;"
. Vorbiti de probleme psihice, dar aceasta trebuie dovedita in urma unei expertize medicale .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Daca li se retine circumstante atenuante 3 ani
Da, pedeapsa minima prevazuta de lege este de 7 ani.
Cam mult...
Exista modalitati prin care pedeapsa sa fie redusa sub 7 ani dar depinde cum va analiza cazul dvs. avocatul pe care il veti angaja...daca veti intelege sa angajati avocat.
Cu privire la problemele psihice avocatul poate sa il apere dar depinde de mai multe lucruri, printre care si modul in care va expune instantei problema...
Ca sa fie vorba de nebunie sau iresponsabilitate, in Romania nu cred ca aveti sanse de mai mult de 1% si dupa parerea mea un proces care are sanse de 2% pentru a se obtine un rezultat este deja pierdut...din start...
IML nu cred ca va stabili ca este iresponsabil...sau ca a fost irespunsabil la momentul comiterii faptei...

avocat Claudiu Lascoschi
aveti in vedere si legea 202/2010.
poate scapa foarte usor.
succes

Alte discuții în legătură

Condamnare? tayson tayson complicitate la furt calificat.fara cazier,fara antecedente,abia pasit pragul majoratului.care este potrivit codului penal,pedeapsa minima-maxima?se poate ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea faptei satir satir Daca doresti sa-ti recunosti fapt, pt. a putea beneficia de reducerea cu 30% a limitelor pedepsei, trebuie neaparat sa o faci in fata ... (vezi toată discuția)