avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garaj de masina mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garaj de masina mobil

Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l fac din lemn lipit de casa.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:49, 27 Decembrie 2010
in asemenea caz nu e nevoie de autorizatie de constructie.
Nu aveti nevoie de nimic puteti construi linistit garajul
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991*) privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – Republicare
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii

Art. 11

(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
a)reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b)reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c)reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d)zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e)zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f)reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g)reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h)reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;".
i)lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j)lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k)lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l)lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului.
(2)Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.

Unde va regasiti in aceasta enumerare?
Aceasta constructie(teoretic) necesita autorizare. Iar tehnic vorbind eu nu vad cum puteti realiza aceasta constructie din lemn fara a o ancora in sol prin intermediul unor fundatii izolate ?
constructia in sine este practic identica cu a unui foisor (ea se poate muta oriunde vreau eu in curte,nu este fixa,nu necesita ancorarea in sol prin intermediul unor fundati)
[ link extern ]
garajul pe care vreau sa-l fac este aproape identic cu acesta

Alte discuții în legătură

Casa de gradina ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Doresc sa stiu daca pt .o casuta de lemn neconectata la utilitati ,montata pe fundatie,am nevoie de autorizatie de constructie si daca se plateste ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)
Constructie garaj din lemn fara fundatie miriam101 miriam101 Buna ziua! As dori sa construiesc un garaj din lemn,fara fundatie. Am nevoie de autorizatie si proiect? Multumesc! (vezi toată discuția)