avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzarea unui teren de catre un SRL catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzarea unui teren de catre un SRL catre unul dintre asociati

Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde la pretul de achizitie? sau trebuie sa vand la pretul real al terenului?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:57, 20 Martie 2008
Daca societatea vinde sub valoarea reala, creditorii ar putea ataca actul respectiv. Apoi, taxele oricum vor fi calculate de catre notar la valoarea de circulatie.
Deci trebuie sa vand la valoarea de circulatie?Taxele stiu ca trebuie sa le platesc la valoarea de circulatie , dar auzisem o varianta conform careia as putea vinde la valorea de achizitie la care se adauga rata inflatiei. Este posibil asa ceva?
Terenul ce se va vinde tr vandut la valoarea reala pt ca altfel este evaziune fiscala.
Tr avut grija cum este evidentiata valoarea terenului in societate. Este in capitalul social sau in patrimoniu?
Daca e in capitalul social e obligatoriu si in patrimoniu, daca e in patrimoniu , nu e obligatoriu si in capitalul social. Daca e in capital si se vinde tr sa se faca intai diminuare de capital si abia apoi se vinde. Altfel nu e legal.
sabinisa a scris:
Terenul ce se va vinde tr vandut la valoarea reala pt ca altfel este evaziune fiscala.

:O Cred ca te inseli! Pretul se stabileste liber de parti, trebuie doar sa fie efectiv platit si nu dauneze altora, ex creditori.

Daca e in capital si se vinde tr sa se faca intai diminuare de capital si abia apoi se vinde. Altfel nu e legal.

Nu mai spune niciodata prostia asta! #-o Te rog eu mult! Daca nu iti e la indemana o carte de comercial sau legea 31 comentata, vezi ca s-a mai discutat pe forum.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
Deci pot vinde la ce pret vreau eu doar daca nu lezez in interese alte persoane...Nu este in capitalul societatii terenul respectiv.

Alte discuții în legătură

Imobil achizitionat pe cabinet de avocatura andrapetrache andrapetrache Buna ziua. Detin un cabinet de avocatura si in 2009 am achizitionat un imobil.intrucat taxele sunt foarte mari,as vrea sa-l vand, cumparator sa fiu eu ca ... (vezi toată discuția)
Asociatiile non profit FloreaElena FloreaElena Asociatia non profit care desfasoara o activitate de protectie a animalelor, are voie sa cumpere un animal ( cal) si sa incheie un contract de Vanzare - ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la asociatul unic lindemona lindemona Buna ziua, As dori sa stiu daca un SRL poate achizitiona materie prima de la asociatul unic (care este producator individual) sau cum se poate proceda in ... (vezi toată discuția)