avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bilet la ordin completat eronat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bilet la ordin completat eronat

am primit pentru plata produselor un bilet la ordin pe care banca nu mi l-a primit pentru ca era completat gresit contul. desi am notificat la adresele comunicate de client, toate notificarile s-au intors pe motiv ca destinatarul este necunoscut. am apelat la orc pentru a afla daca firma are si alte sedii secundare si cine este administratorul. evident adresele comunicate de orc corespundeau cu cele primite de noi, iar in clipa de fata nu pot sa-l gasesc pe administrator. pot folosi plangerea penala pentru inselaciune impotriva lui pentru ca a completat eronat contul? sau ce alta solutie exista?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bobcat27ad , utilizator 19:19, 24 Martie 2008
S-ar putea sa fi fost completat gresit in mod intentionat!Singura solutie ,e sa faceti o plingere penala,la directia fraude economice aflata in circumscriptia sediului social al societatii debitoare,pentru savarsirea infractiunii de inselaciune prevazuta de art.215 cod penal.In ceea ce priveste biletul la ordin,acesta e un instrument de plata nesigur si nerecomandat decit in colaborarea cu clientii foarte bine cunoscuti.Cu parere de rau,cred ca ati pierdut acesti bani.Pentru a va rezolava situatia acestei sume in contabilitate,ptr. ca, d-voastra platiti tva si impozit pe profit cu privire la suma neincasata,va recomand o somatie de plata pe cale de ordonanta,asta daca reusiti sa gasiti administratorul societatii debitoare sau actiune in pretentii in cazul in care acestia au disparut.Recomandarea mea e sa va luati un avocat.Succes!
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ALICE STRECHEANU, Avocat
De acord si eu cu cele de mai sus.
Recomand calea penala pentru a va usura calea ulterior pentru ca s-ar putea sa nu aveti succes cu somatia ca astea cam stau la mana judecatorului si daca v-a respins-o n-aveti decat sa timbrati la valoare cererea, dar asa avand un izvor penal chiar 18 ind.1 daca-i da administratorului scapati de taxa de timbru si in plus il si gasiti mai usor si-i aflati datele administratorului pentru ca-l cauta politia pt. dvs.Succes!
Opinia sus aratata este mai eficienta sub aspectul timpului pierdut si al faptului ca acea persoana daca este de rea-credinta o sa va tina in sah mult timp.
In caz de plangere penala individul se poate speria. Va fi nevoit sa sa arate organelor ca este de buna-credinta.
Altfel, merge foarte bine asa cum a aratat doamna avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat Strecheanu Alice a scris:

S-ar putea sa fi fost completat gresit in mod intentionat!Singura solutie ,e sa faceti o plingere penala,la directia fraude economice aflata in circumscriptia sediului social al societatii debitoare,pentru savarsirea infractiunii de inselaciune prevazuta de art.215 cod penal.In ceea ce priveste biletul la ordin,acesta e un instrument de plata nesigur si nerecomandat decit in colaborarea cu clientii foarte bine cunoscuti.

Nu as fi asa categoric in a califica BO ca instrument de plata nesigur:-/
Si eu cred ca si colega ca ar trebui sa va adresati politiei pentru aceasta problema. Din datele pe care le-ati expus pare a fi infractiunea prev de art 215 alin (3) C.pen., dar comporta discutii privitoare la persoana ce a completat BO, daca e aceeasi cu cea care l-a semnat, greu va fi in acest caz sa dovediti intentia. Deasemenea poate exista un mandat vis-a-vis de respectivul BO.Biletul a fost lasat in garantie sau ca instrument de plata?...multe probleme pot aparea pe parcurs
Exact cum sustineau si colegii apelati la un avocat
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Darius Bobic, Avocat

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
imprumut girat cu bilete la ordin in alb dan_z dan_z BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura ... (vezi toată discuția)
Fila cec ankalaura85 ankalaura85 Ce se intampla daca o societate nu isi achita datoriile catre o alta societate careia i-a dat o fila cec ca si garantie?in cazul asta are de suferit si ... (vezi toată discuția)