avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare C.I.M.pe perioada determinata?obligatii ale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare C.I.M.pe perioada determinata?obligatii ale angajatului?

buna ziua,
am C.I.M. pe perioada determinata care se incheie la 31/12/2010,acum sunt in perioada de concediu de odihna pana pe data de 31/12/2010 si nu mai vrea sa continui la firma unde sunt acum cu toate ca am auzit ca vor sa-mi faca C.I.M. pe perioada determinata ,ce trebuie sa fac in acest caz pentru a putea fi in legalitate si s-a nu ma trezesc ca nu pot lua somaj[am ultimele 12 luni din ultimele 24 lucrate],trebuie sa instiintez firma ca nu mai doresc sa continui?
ce demersuri trebuie sa fac ca totul sa fie ok si sa nu am surprize?
ce articol din codul munci trebuie sa imi scrie pe decizia de incetare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 27 Decembrie 2010
1. II puteti anunta ca nu mai doriti sa va continuati activitate la ei, dupa expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m.
2. Temeiul de drept al incetarii va fi art.56 lit.j C.mun.
DOMNULE DIRECTOR

SUBSEMNATUL........................................ ANGAJAT AL S.C......................S.A.
IN FUNCTIA DE .................................................... LA
SECTIA ......................................... VA ROG
INCETAREA C.I.M. CU ACORDUL PARTILOR CONFORM ART.55.LIT.B-
LEGEA 53/2003,INCEPAND CU DATA DE 31/12/2010

DATA SEMNATURA
28/12/2010

este corect facuta aceasta cerere d.p.d.v. legal?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
jondoe1, utilizator
Nu trebuie sa mai formulati o astfel de cerere, intrucat c.i.m. va inceta de drept la data expirari duratei pentru care a fost incheiat...

Daca faceti o astfel de cerere , atunci nu veti mai putea beneficia de somaj .. art.55 lit.b C.mun. nu va da dreptul sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata -acordare somaj ralu2008 ralu2008 buna seara.o persoana angajata pe perioada determinata care doreste incetarea contractului de munca prin acordul partilor beneficiaza de somaj?care sunt ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj la incheierea unui contract pe perioada determinata? jondoe1 jondoe1 Se poate obtine somaj in cazul in care se termina contriactul individual de munca,contractul fiind pe perioada determinata,bineinteles ca indeplinesc conditia ... (vezi toată discuția)
Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)