avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical pentru afectiuni diferite
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical pentru afectiuni diferite

In situatia cand un salariat a beneficiat pe perioada unui an de concediu medical timp de 85 zile , mai are dreptul la alt concediu medical pentru un alt diagnostic (incluzand spitalizare de 15 zile)?
Conform OTU nr. 158 din 17 noiembrie 2005 ,art. 13 (1) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire.
(2) Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

In situatia mai sus prezentata, este nevoie de avizul medicului expert, fiind vorba de un alt diagnostic?

Alte discuții în legătură

Referat pentru concediu medical - incepand cu 91 de zile consecutive sau total in 12 luni? crnt880 crnt880 Buna ziua, am o nelamurire: in cazul acumularii de peste 90 de zile in interval de 12 luni, dar sunt afectiuni diferite (un medical de 8 zile si la diferenta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical danilaalexa danilaalexa Buna ziua, Sunt insarcinata si am avut la inceput probleme cu sarcina si in prezent nu mai am probleme dar am ajuns la 90 de zile concediu medical. Eu am ... (vezi toată discuția)
Numar zile maxim concediu medical Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Am o problema in privinta unui salariat ce a beneficiat in perioada 01.09.2012 - 29.11.2012 de 90 zile de concediu medical,cod diagnostic 931- ... (vezi toată discuția)