avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi vreo problema?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi vreo problema?

Buna ziua! O firma de pe Internet mi-a solicitat pentru a obtine niste bani de la ei o copie carte de identitate autentificata la notar, o copie dupa o factura pe care sa se mentioneze numele si adresa cica pentru inca o verificare a identitatii si adresei. Iar la momentul transferului de bani cred ca va trebui sa le trimit si codul IBAN al contului bancar.

Problema este ca par cam suspecti.. de ce cer copii legalizate si atatea documente cand tot cea ce fac ei este sa-mi deschida un cont pe site-ul lor si apoi sa-mi trimita niste bani? Avand copie legalizata dupa card de identitate si IBAN nu pot sa-mi fure banii din cont ??? Nu ma prea pricep la chestii bancare, nu am scos bani din cont vreodata iar firma fiind din alta tara poate acolo sunt alte reguli ca aici...:sorry:
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Iulian81, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:41, 29 Decembrie 2010
Doar daca va falsifica actul de identitate va pot sustrage banii.
Dar de ce vor sa va dea bani? Cu ce ocazie?
Daca falsifica actul de identitate in original??

De la tranzactii si concursuri Forex...:) Unele site-uri mai au concursuri pe conturi demo... cine are rezultate bune primeste de la ei un cont real din care poate de obicei sa retraga doar profiturile... dar ca sa-l primesti trebuie sa le trimiti ce am scris la primul post...

Pe un site de acest fel din Romania sunt mai bazati cer doar copie dupa buletin :D , altii pe site-uri din strainatate in schimb cer si mai multe hartii!
Dupa parerea mea nu va pot fura banii deoarece nu vor cunoaste codul pin.

Mergeti si intrebati si la banca.
In mod normal ei trebuie sa stie codul IBAN.
Eu cred ca este vorba despre o activitate aflata sub incidenta codului penal.
Eu nu am incredere in astfel de firme.
Pentru a preintampina eventuale probleme,cred ca trebuie sesizate organele de urmarire penal
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
:)
ca sa fiti sigur ca nu va golesc contul , parerea mea este sa va deschideti un alt cont pe care sa il folositi doar ptr tranzactiile cu acestia ( pe care va depun doar ei banii ) si sa nu dati nr contului actual cu care faceti tranzactii . Astfel veti putea urmari buna lor credinta .

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Imprimare cont iban pe cardul bancar - problema de securitatea datelor? ana.chi ana.chi Buna ziua! Mi-am schimbat cardul bancar de debit de la Raiffeisen Bank si am primit noul card cu contul IBAN imprimat pe verso-ul cardului. Astfel, banca a pus ... (vezi toată discuția)
Pot da unui necunoscut nr de cont? e in siguranta contul apoi? Sara.CD Sara.CD Vreau sa vand o masina unui necunoscut, din Germania, el m-a abordat ca vrea sa cumpere. Imi tot cere sa-i dau contul meu din banca, cred ca pentru siguranta, ... (vezi toată discuția)