avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie teren
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie teren

In ce act normativ este prevazuta obligativitatea intocmirii unui raport de evaluare a unui teren in baza caruia comisia de evaluare a unei institutii publice poate negocia pretul minim sau maxim de achizitie?


Nu gasesc in L 247/2005.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
doina1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 19:41, 28 Decembrie 2010
Legea 247/2005.
[ link extern ]
Art. 121, alin. 3 din legea 215/2001 prevede: "Schimbul de imobile din domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale se face in conditiile legii, pe baza unui raport de evaluare, insusit de consiliul local".
Prin analogie, pretul de cumparare trebuie stabilit in baza unui raport de evaluare care sa fie insusit de catre Consiliul local si care trebuie sa aprobe cumpararea la pretul stabilit astfel.
In plus, daca se cumpara terenul prin achizitie publica, trebuie estimata valoarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport evaluare teren! nixon19 nixon19 Buna ziua, Se primeste o cerere de cumparare a unei suprafete de teren la primarie.Se intocmeste un raport de evaluare a terenului de catre un evaluator ... (vezi toată discuția)
O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat? s_mari s_mari O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat dar pe raza administrativ teritoriala a altei ... (vezi toată discuția)
Care e baza legala pentru efectuarea unei expertize tehnice de catre primarie printr-un expert autorizat? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu in ce lege se gasesc prevederi care stipuleaza efectuarea unei evaluari de catre un expert autorizat,expertiza efectuata in vederea ... (vezi toată discuția)