avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Care e baza legala pentru efectuarea unei expertize ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Care e baza legala pentru efectuarea unei expertize tehnice de catre primarie printr-un expert autorizat?

As dori sa stiu in ce lege se gasesc prevederi care stipuleaza efectuarea unei evaluari de catre un expert autorizat,expertiza efectuata in vederea vinderii unui teren care face parte din domeniul privat al unei primarii de comuna.

Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 22:57, 5 Aprilie 2011
Art. 123, alin. 3 din legea 215/2001 "Prin derogare de la prevederile alin. (2), in cazul in care consiliile locale sau judetene hotarasc vanzarea unui teren aflat in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate constructii, constructorii de buna-credinta ai acestora beneficiaza de un drept de preemptiune la cumpararea terenului aferent constructiilor. Pretul de vanzare se stabileste pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judetean, dupa caz.".
Cheltuielile de evaluare le recuperati de la cumparatori.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Art.123,alin(3) din Legea 215/2001,republicata, se refera strict la terenurile aflate in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate constructii?

Daca se doreste vinderea unui teren pe care nu sunt ridicate constructii,cadrul legal este tot acest ART.123?
:-/
Va multumesc pt.timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune teren constructii s_mari s_mari ce se intampla cu terenul concesionat pt constructii dupa trecerea termenului de 45 de ani? terenul se afla in proprietatea privata a comunei. cand si cum pot ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pretul unui teren de catre primarie Buna seara ,am un teren in sectorul 1 si doresc sa-l achizitionez am mers la primarie am primit ok pentru cumparare si actele necesare ,rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren stilneed stilneed buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)