avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de imprumut

buna seara.

ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims?
am imprumutat o suma de bani cuiva, suma care inca nu este scadenta.
doresc sa fac pentru aceasta suma un contract de imprumut si imprumutatul sa gajeze autoturismul in favoarea mea.
vreau sa am siguranta ca nu pierd bunul in concurs cu alt creditor, inclusiv statul.
este suficient inscris sub semnatura privata cu doi martori?
trebuie sa dau data certa inscrisului?
neaparat trebuie sa fie act autentic?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:37, 29 Decembrie 2010
Ce mai indicat ar fi un act autentic,Data certa poqate fi data si de un avocat,
stiam ca actele autentice se incheie doar in cazul imobilelor.

alte pareri, va rog?!!?
Forma valabila ceruta este acea de sub semnatura privata cu 2 martori care sa nu fie rude a partilor.
Daca doriti sa obtineti informatii ca autoturismul a fost sau nu a fost gajat, puteti sa va interesati la un operator de arhiva electronica de garantii reale mobiliare, daca nu cumva autoturismul cu respectivele date de identificare este sau nu inscris in arhiva electronica ca garantie pt vreun imprumut.
Insa, nici astfel nu puteti avea certitudinea ca proprietarul autoturismul nu a garantat cu autoturismul alte imprumuturi in derulare, ci doar ca garantia respectiva nu s-a inscris in arhiva electronica si atunci o puteti inscrie chiar dvs.
Pentru siguranta imprumutului dvs, puteti sa treceti in contract o prevedere gen : imprumutul devine scadent inainte de termen in cazul in care vreun alt creditor incepe executarea silita impotriva imprumutatului.

un contract de imprumut sub semnatura privata cu gaj poate fi inscris in AEGRM?
(este titlu executoriu?)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
jester, utilizator
desigur
"Operatorul de arhiva procedeaza la inscrierea fidela in Arhiva a datelor cuprinse in formularul completat de solicitant, fara sa exercite controlul de legalitate asupra acestora...
....Ceea ce verifica operatorii de arhiva este completarea corespunzatoare de catre solicitant a formularului de aviz de garantie si calitatea de persoana interesata a solicitantului, potrivit legii (de creditor, debitor sau reprezentant legal/conventional al acestora).
....Operatorii nu vad contractul si nu stiu daca acesta exista in realitate. Aceste verificari ar cauza intarzieri si complicatii inutile. Chiar daca operatorul ar vedea un contract scris de mana - legea permite incheierea contractului de garantie reala mobiliara sub forma de inscris sub semnatura privata - tot nu ar exista certitudinea ca este vorba de un contract veritabil si nu de un fals"

Alte discuții în legătură

Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Masina gajata electronic amanetata aris77 aris77 buna, avem o masina luata prin credit de la brd, deci gajata in arhiva electronica, in talon fiind trecuta eu ca proprietar . Acum ceva timp sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)