avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr 343/2010 iulie

Conform fisei de calcul pentru luna noembrie a costurilor de incalzire, eliberata de firma ce efectueaza citirea repartitoarelor apare un consum de 12,584 Gcal pentru scara unde suntem 15 apartamente toate cu repartitoare.
La repartitoarele citite la apartamentul meu am avut ,,O" unitati deoarece nu am dat drumu la caldura
La consum comun a fost trecut 50% din costuri adica 62,25 lei echivalentul a cca 0,5 Gcal
este corect sa se calculeze consum comun 50% pentru luna noembrie 2010 ?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 17:11, 2 Ianuarie 2011
Din pacate este.Asa zice ordinul 343/2010

Il gasiti aici.[ link extern ]

si [ link extern ]

Art. 2. - În cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalentă termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010– 2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire,utilizarea în calculele de repartizare a unei cote
procentuale aferentă părţilor comune de 30 % din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire.
Art. 3 – Derogarea de la aplicarea prevederilor art. 11. din Normă este admisă numai în sezonul de încălzire 2010 – 2011.


Din ce localitate sunteti? Nu ne spuneti cat este pretul Gcal la dv.
128,5 lei / Gcal- Drobeta Turnu Severin
multumesc pentru raspuns....
asemenea lucruri sunt posibile numai in RO
domnule roiban,
va rog sa raspundeti cu mana pe inima: parintii dvs, care au locuit intr-o casa pe pamant, faceau focul in soba iarna ? consumau conbustibil ? ori statteau cu soba pe "zero" ca sa nu plateasca nimic ? Similar, casa dva trebuie sa se incalzeasca de undeva, chiar daca optati pentru a va tine inchise caloriferele. Acest Ordin 343/2010 regleaza un pic divergentele generate de aparitia si utilizarea in Romania a acestor repartitoare de costuri de caldura. Blocurile de locuinte au fost proiectate pentru traiul in comun: casa scarii, peretii exteriori, acoperisul, subsolul, sistemul de incalzire (!), distributia apei, evacuarea acesteia - toate sunt parti comune si trebuie tratate ca atare. Caldura primita este comuna tuturor apartamentelor iar pretul acesteia trebuie repartizat conform calculelor proiectului de constructie al blocului. Cu stima.

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termicã ContSters170999 ContSters170999 Administratorul sustine ca in baza \"Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010\" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)