avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperari

Dosarul unui credit bancar a fost cumparat de o firma de recuperari. As dori sa stiu daca aceasta are vreo putere juridica in relatia cu titularul creditului, avand in vedere ca intre cei doi nu s/a incheiat niciun act - contract etc...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:11, 29 Decembrie 2010
Da, are putere juridica doar daca se notifica titularului creditului cesiunea de creanta.
Daca nu, nu.
De obicei se notifica cesiunea de creanta, mai ales fiind vorba de banci si societatile de recuperari creante care au avut multe litigii pe acest obiect.
Deci asteptati notificarea cesiunii de creanta.
Daca nu s-a primit notificarea, societatea respectiva are dreptul sa solicite plata vreunei rate?
Daca acest credit este de nevoi personale, fara ipoteca, iar titularul creditului nu are bunuri personale, ce presupune executarea silita?
Daca nu s-a primit notificare de cesiune, societatea care a cumparat creanta nu are niciun drept legal sa ceara ceva. Abuziv poate s-o faca :)

Daca titularul creditului nu are bunuri urmaribile, se va merge pe poprire ( conturi bancare sau salariul direct de la angajator).
Nu sunt obligati ei sa se asigure ca ati primit acea scrisoare, fiti sigur ca a fost trimisa si vor mai trimite in fiecare luna cate una de o sa va saturati si dvs si postasu.
Au aceleasi drepturi si aceleasi obligati ca si banca, ei sunt acum creditori.
Daca nu are bunuri acum titularul o sa astepte..daca are salariu ii ia prin poprire. Nu trebuie sa aibe nici o ipoteca, nu trebuie sa fi girat cu nimic.
Dar nu va faceti grija chiar daca aveti 3 vile ... ca nu vor incepe cu asta acum... deocamdata sa treceti de valul de scrisori, telefoane si vizite la domiciliu... abia apoi daca au tinut nervi dvs si ei au calculat destula dobanda or sa inceapa executarea.
si daca titularul creditului, intr-un final, nu poate sa mai plateasca rata convenita, trebuie sa se astepte la poprire, respectiv executare silita?

Alte discuții în legătură

Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)