avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu medical

un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 si cod de diagnostic 651, poate fi "in continuare" la un certificat cu cod de indemnizatie 01 si cod de diagnostic 651?
poate cineva sa-mi raspunda ?
si daca da /nu, in ce lege este specificat?
Cel mai recent răspuns: oanceasimona , utilizator 11:50, 8 Februarie 2011
Eu stiu ca nu se poate concediu in continuare.Am avut un caz concret in care aveam un certificat in continuare cu acelasi cod de indemnizatie 01 dar cod de diagnostic diferit si a trebuit sa modific zilele si suma pe care le suporta angajatorul.
Daca are acelas cod diagnostic certficatul medical este in continuare.(in cazul Elei cerificatul medical avea cod diagnostic diferit de acea a fost considerat initial)

Ordin Nr. 233/125 din 14 martie 2006
ART. 13
Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune.

Norme de aplicare OUG 158/2005

(2) În situaţia în care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără întrerupere între ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005. În această situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menţine baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical iniţial.

Revin cu o completare - adusa de OUG 117/2010

Art. 29620. - (1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 2963 lit. e) şi g), precum şi instituţia publică prevăzută la art. 2963 lit. f) pct. 1 sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate,până la 15 februarie 2011, Declaraţia-inventar privind contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate aflată în sold la 31 decembrie 2010 şi neachitată până la 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente, pe ani fiscali.
(2) Declaraţia prevăzută la alin. (1) va cuprinde şi soldul sumelor de recuperat de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru care au fost depuse cereri de restituire în termen, şi care nu au fost restituite până la 31 ianuarie 2011.
(3) Modelul şi conţinutul declaraţiei prevăzute la alin. (1) vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
katica, utilizator
cei care Nu au cerere de recuperare FNUASS....nu va mai putea recupera aceste sume? :( ... nu pot crede ca sunt asa de nemernici
Buna ziua,

stiti ceva in legatura cu faptul ca nu se vor mai putea "recupera" sumele platite in plus FNUASS din contributiile lunilor viitoare...daca nu s-au depus cereri ?
In-afara Declaratiei inventar unde apar doar sumele de recuperat pt care s-au depus cereri, care ar fi baza legala cf careia nu se vor mai putea recupera sumele daca nu sunt depuse cereri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)
Cine suporta un concediu medical in continuare, pentru aceeasi afectiune? anymaryh anymaryh Buna dimineata! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog : am un cm initial cod indemnizatie 06, diagnostic 651 pe 6 zile calendaristice(5 lucratoare) - se ... (vezi toată discuția)
Recuperarea concediilor medicale de la casa de sanatate niculinadobre niculinadobre Buna ziua! sunt contabila la o institutie de invatamant si am facut cerere de recuperare bani aferente cm platite de angajator dar suportate din CIC si am mari ... (vezi toată discuția)