avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ajutor concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ajutor concediu medical

Am urmatoarea situatie:
In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala).
In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi salariat dar ambele sunt in continuare iar la cod indemnizatie este 01(boala obisnuita).
Intrebare:
Cum se calculeaza aceste 2 c.medicale in continuare din luna martie?
Se face din nou calculul mediei sau se mentine media calculata pt.luna febr.2010?
Ce se suporta de societate si ce din FNUASS?
Va rog mult un raspuns daca se poate urgent.
Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 10:33, 19 Aprilie 2010
Intrucat sunt concedii in continuare, se mentine aceeasi medie zilnica CM ca si la primul CM, chiar daca codurile de indemnizatie sunt diferite.
Primele 5 zile calendaristice sunt suportate de angajator, urmatoarele din FNUASS, pentru fiecare concediu in parte.
Primul certficat cu cod 01 trebuie sa fie initial, chiar daca continua din punct de vedere calendaristic certficatul cu codul de urgenta.
ART. 13- instructiuni de completare a CM
Initial/In continuare: se va indica de catre medicul care elibereaza certificatul de concediu medical daca acesta este "Initial" sau "In continuare", bifandu-se cu "X" casuta corespunzatoare, dupa caz. Prin certificat de concediu medical initial se intelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeste un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru afectiuni diferite. Prin certificat de concediu medical in continuare se intelege orice certificat care prelungeste un concediu medical anterior neintrerupt pentru aceeasi afectiune.
puteti verifica codul de diagnostic, daca este acelasi, se pastreaza media CM
Daca cele 3 concedii medicale au acelasi cod de diagnostic urmatoatrele 2 sunt considerate in continuare.
In acest caz primele 5 zile calendaristice se suporta de angajator (din toata seria de concedii medicale), iar baza de calcul se pastreaza la toate concediile medicale - la care se aplica binenteles procentul aferent codului de indeminizatie (100% pt cod 06 si 75% pt cod 01)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta un concediu medical in continuare, pentru aceeasi afectiune? anymaryh anymaryh Buna dimineata! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog : am un cm initial cod indemnizatie 06, diagnostic 651 pe 6 zile calendaristice(5 lucratoare) - se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexanstanescu@yahoo.com alexanstanescu@yahoo.com un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 si cod de diagnostic 651, poate fi \"in continuare\" la un certificat cu cod de indemnizatie 01 si cod de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pitirut pitirut Va rog sa-mi spuneti unde gasesc explicatii precise privind zilele de CO suportate de FNUASS si de Societate,am urmatorul caz in luna oct/2011: - 5 zile co ... (vezi toată discuția)