avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere de calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere de calomnie

ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de administratorul asociatiei de propietari care detine acte referitoare la acele fapte. mentionez ca sunt militar si vecinul a depus o plangere la unitate , facandu-mi probleme
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:05, 5 Ianuarie 2011
sa-i faceti dvs plangere pt calomnie daca aveti proba veritatii.
pai avand in vedere ca exisa inregistrata la unitatea milt unde lucrati o plangere ce s-a dovedit nefondata precum si prejudiciul de imagine cauzat in fata vecinilor si nu numai il puteti reclama la politie pt denuntare calomnioasa, art 259 Cod penal si cereti daune civile.
Potrivit RIL 8/2010 ICCJ, insulta, calomnia si proba veritatii nu sunt in vigoare (art. 205-207 CP, proba veritatii fiind oricum o arma a acuzatului).

Prin urmare, calea penala este inchisa. Doar daca puteti dovedi prejudiciul suportat, puteti fi dezdaunat material in urma unei actiuni civile.

Puteti depune o plangere pentru denuntarea calomnioasa savarsita de cealalta parte, dar doar daca plangerea mincinoasa a acesteia a fost depusa la organele de urmarire si cercetare penala. Vedeti Denuntul calomnios - art 259 CP.
#-o
pt calomnie . deci raman prejudiciat iar el poate repeta fapta X-(
cereti daune in instanta civila,daca aveti martori si prbe concrete.
averti acest drept.
in penal nici o sansa,numai daca va ameninta

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)
Calomnia sau insulta gabriela.raileanu gabriela.raileanu o "prietena" mi-a facut plangere penala pentru inselaciune. Am dovedit cu acte, am primit neinceperea urmaririi penale. O pot actiona in judecata? Ii pot cere ... (vezi toată discuția)
"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)