avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere Tva Masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere Tva Masina

Buna seara si La multi ani!
Am un cabinet veterinar+farmacie(sunt platitor de TVA).Mai este valabila legea prin care nu se poate deduce TVA-ul la masini pe firma cash sau leasing(masina de familie).Din ce stiu legea era valabila pana la 31 decembrie 2010.Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Bogdanxb3, utilizator
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 14:37, 3 Ianuarie 2011
Limitarea dreptului de deducere a TVA a fost prelungita pana la 31.12.2011 prin OUG117/23.12.2010 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 891 din 30/12/2010
Masina va fi luat in leasing de catre o firma care plateste TVA.Deci se poate sau nu deduce Tva-ul din ce am vazut in mesajele unor alti utilizatori se poate deduce la masinile luate in leasing pe firma.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Bogdanxb3, utilizator
Achizitia prin leasing financiar de mijloace de transport este considerata prestare de servicii – conform art.129 Cod fiscal si punct 7(2) din normele metodologice de aplicare a art.129., doar valoarea reziduala fiind supusa nedeductibilitatii TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)
Tva - facturi leasing amaliaionut amaliaionut Buna ziua , Va rog sa imi spuneti daca se deduce TVA-ul de pe facturile de la leasing si avans . Mentionez ca autoturismul ce intentionam sa il ... (vezi toată discuția)