avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LEASING SI CHELTUIELI AFERENTE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LEASING SI CHELTUIELI AFERENTE

Buna seara,
rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind..

CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara angajati ,unul din asociati administrator ,activitatea principala -prestari servicii;srl -ul platitor trimestrial de tva si impozit pe profit are achizitionata o singura masina in leasing .In acest caz,incepand cu 1 mai 2009 tva-ul din factura de leasing se deduce???;tva-ul pentru combustibil este deductibil??tva-ul pentru intretinere auto este deductibil???
Intr-alta ordine ,cheltuiala cu combustibilul este deductibila??cheltuiala cu intretinere auto este si ea deductibila???
multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 07:24, 18 Ianuarie 2011
In cazul incheierii de contracte de leasing nu exista nici o limitare privind deducerea TVA-ului. Astfel, TVA-ul inscris in facturile de rate de leasing poate fi dedus de catre companiile care utilizeaza bunuri pentru care au incheiate contracte de leasing. Leasingul reprezinta o prestare de serviciu (in conformitate cu Art. 129, alin (3), lit a) din Codul Fiscal), in timp ce limitarea dreptului de deducere a TVA-ului este aplicabila doar in cazul cumpararii de masini din Romaia, importurilor sau achizitiilor intracomunitare (conform Art. 32, pct 10 din Ordonanta 34).
Totusi, deoarece in cazul leasingului se considera ca transferul dreptului de proprietate se face la ultima rata (care de obicei este valoarea reziduala), TVA-ul acestei ultime rate nu va putea fi dedus de catre utilizatori.

Conform OG 34 se poate deduce cheltuielile de intretinere si reparatii , respectiv cu combustibilul de pana la o masina pentru fiecare persoana cu functie de conducere(Administrator...in cazul dmv)
In ceea ce priveste deducerea TVA-ului aferent leasingului financiar, de asemenea se reduce pentru contractele incheiate mai vechi si cele pt care s-a platit avansul pana la 01.05.2009 , chiar daca mijlocul fix intra in patrimoniu dupa aceasta data.
In cazul dmv se deduc cheltuielile si TVAul.
Inceea ce priveste utilizarea autoturismelor in cadrul contractului de leasing precizez ca tva aferent leasingului este prezentant in detaliu la pct 7 alin (2) din hg 44/2004 cu modif si compl ulterioare astfel:
TRANSMITEREA FOLOSINTEI BUNURILOR IN CADRUL CONTRACTULUI DE LEASING ESTE CONSIDERATA PRESTARE DE SERVICIU cf 129 alin (3) lit a.cf cod fiscal. OG 34/2009 reglementeaza prin 145 doar achizitia de autoturisme , importul , achizitia intracomunitara nu si prestarile de servicii, cum ar fi cele de reparatii si intretinere a autoturismelor sau ratele de leasing.
societate dorește sa cumpere o autoutilitara anul asta2011 mai detine una obiect de activitate farmacie CE SE DEDUCE PT ACHIZIȚIE LEASING CU VALOARE REZIDUALÃ - TVA ????? E deductibil TVA ul??? MULTUMESC ANTICIPAT!!!! Dacă se poate va rog si o monografie ceva ....
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters94710, utilizator
tva aferenta avansului si ratelor de leasing este deductibila.
tva aferenta valorii reziduale, adica transferului dreptului de proprietate nu este deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)
Noi posibile masuri privind tva gaba gaba O stire pe care am gasit-o pe pagina realitatea.net: \\\"Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile nu îşi mai pot deduce TVA-ul pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot deduce benzina EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Eu am o firma mica de publicitate in cadrul careia atat eu cat si asociata mea suntem angajate pe functie de director avem doua masini luate in ... (vezi toată discuția)