Buna seara!
As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil.
Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam a fost desfiintat datorita reorganizarii firmei din motive economice.
Mi s-a spus ca , dupa 10 zile sa-mi ridic carnetul de munca de la ITM, dupa care sa ma adresez AJOFM in vederea primirii indemnizatiei de somaj.
Acum, problema e ca, din cauza unui concurs de imprejurari mai complicate, nu mai am acea decizie de incetare a CIM.
Intrebarea e daca din aceasta cauza nu voi putea primi carnetul de munca de la ITM sau doar dosarul pentru somaj va fi afectat? ( stiu ca la somaj decizia este neaparat necesara) La momentul respectiv, am semnat 3 exemplare ale acelei decizii, unul cred ca ramane la angajator , unul la mine , al 3-lea, nu stiu, ajunge la ITM sau...? Sub nici o forma nu pot cere o alta decizie de la angajator, ma gandeam doar daca n-as putea primi o copie de la ITM sau unde ar fi cel de-al treilea exemplar?
Imi cer scuze daca n-am explicat prea clar.
Va multumesc pentru orice raspuns.
Buna seara !
In mod normal 1 exemplar trebuie sa fi ajuns la ITM , la nivelul caruia urmeaza a se face mentiunile corespunzatoare in cartea de munca . Solicitati o copie de pe aceasta acolo ...
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva institutiei , decat instantelor de judecata, politiei, parchetului.
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de catre angajatori si aflate in arhiva institutiei , decat instantelor de judecata, politiei, parchetului.
Aveti dreptate , legal nu , insa in practica se gaseste intelegere in acest sens (personal am rezolvat-o de fiecare data) ....
Multumesc pentru raspunsuri, insa eu voiam sa stiu daca imi vor da la ITM carnetul de munca fara decizia de incetare a CIM? Eu sper ca da, adica ei ar trebui sa aiba exemplarul lor, al meu lipseste, doar la somaj probabil nu voi putea depune dosarul.
Speram sa pot obtine o copie, eventual de la ITM , dar vad ca acest lucru nu mai este posibil, ma indoiesc sincer ca voi gasi ''intelegere'', asa cum spuneti.