avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua,
Din 15.01.2010 sunt somer, iar pe 3.01.2011 am implinit 60 de ani.
Va rog sa-mi spuneti, dupa noua lege, daca pot depune dosarul de pensionare, acum dupa implinirea varstei de 60 de ani. Si as mai dori sa-mi spuneti cu ce procent (penalizare) se diminueaza pensia pana la implinirea varstei de pensionare definitiva (respectiv 65 ani) si cat se reduce lunar pensia in plata ?
Mentionez ca am un stagiu de cotizare de 37 ani.
Va multumesc.
Eugeniu
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:10, 5 Ianuarie 2011
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2016 luna Ianuarie la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.*

da va puteti depune dosarul , referitor cu ce procent se diminueaza pensie e umpic mai greu ptr ca e vb de venituri salariale , etc ...e de calculat ..
Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2011 luna Ianuarie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2011 luna Ianuarie la virsta de 60 ani** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.*
Va puteti depune dosarul pentru pensie anticipata partial,penalizarea este de 45% pe luna(pe toata durata celor 60 de luni de anticipare)din pensia de limita de varsta,in calculul careia nu intra stagiul asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata stanicab stanicab Sunt nascut la 24 ianuarie 1955,am 55 ani si 36 ani vechime in campul muncii la aceeasi intreprindere ca strungar si as dori sa stiu daca ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata leed_zeppelin leed_zeppelin buna ziua, sunt nascut in anul 1952,lucrez din septembrie 1971 in aceeasi unitate,fara intrerupere (7 ani in gr.II-a de munca iar restul gr.III-a.) As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial? ailerua ailerua Sunt nascut in data de 03.01.1954 si lucrez din anul 1976 (in perioada 74-76 am efectuat stagiul militar). Cand pot beneficia de pensie anticipata sau ... (vezi toată discuția)