avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... traducator autorizat si PFA pe alte domenii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

traducator autorizat si PFA pe alte domenii?

Buna seara,

scriu pentru prima data aici, si m-am inscris special pentru aceasta intrebare, poate vor mai fi si altele.

Am o slujba la stat, si de curand mi-am luat autorizatie de traducator de la ministerul justitiei. Am luat-o destul de usor, dat fiind faptul ca am facut facultatea in engleza, si m-am gandit ca nu strica. Trebuie sa fac demersurile pentru inregistrare la ANAF, stampile, etc

Pe de alta parte, mi-as dori sa fac o firma pe PFA pentru editare de carte, si celelate subdomenii de la editare. E ceva ce am mai facut in trecut, si as vrea sa si traduc si sa public niste carti din domeniul in care lucrez, si alte activitati.

As dori sa va intreb daca este posibil acest lucru: sa fiu si traducator autorizat, sa fiu si PFA pe alte activitati. Am citit la un moment dat ca pt activitatea de editare nu trebuie autorizatie sau calificare speciala.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
emma_imn, utilizator
Cel mai recent răspuns: emma_imn , utilizator 13:25, 6 Ianuarie 2011
da este posibil ca PFA mergeti si luati coduri caen (editare, comert, includeti inclusiv activitatate de traducator) care va permit o buna activitate comerciala, chiar daca aveti PROFESIE LIBERALA emisa prin Ministerul Justitiei, daca optati pentru SRL va recomand impozitul pe venit 3%.

mai pe scurt :puteti lucra cu PERSOANE FIZICE SI JURIDICE cu caracter comercial ca PFA si sau Notari, Avocati,Parchet, D.N.A. - TRADUCERI LEGALIZATE ca Profesie liberala

NOROC
Multumesc mult! Mi-ati dat o veste foarte buna! Din fericire, am mai primit cateva vesti bune la inceputul acesta de an! Va doresc la toti la fel!

Mai astept si alte sugestii, pareri, sfaturi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa ca traducator (fara autorizatie mj) Eileene Eileene Buna seara, Am urmatoarea problema: Am absolvit Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1998, dar fara examen de licenta. ... (vezi toată discuția)
Pfa - intrebari Blu37 Blu37 as vrea sa renunt la srl si sa devin PFA. dar ma intereseaza urmatoarele: - stiu ca nu pot sa am angajati cu contract individual de munca, dar pot avea ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)