avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita a administratorului
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita a administratorului

in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat datoriile.
Se poate vinde la licitatie apartamentul care este bun comun al ambilor soti ( sotul administratorului nu a fost asociat in firma ) ? Dar autoturismul proprietatea acestuia ( a sotului administratorului ) ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mobilabpd , utilizator 11:15, 10 Ianuarie 2011
In cazul executarii silite a unuia dintre soti vor fi urmarite cu precadere bunurile proprii ale acestuia.
In cazul in care nu exista se va putea solicita partajul bunurilor comune urmand a fi urmarite bunurile care astfel devin proprii sotului debitor.
mobilabpd a scris:

In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat datoriile.


Si..cam cum a inceput executarea silita a fostului administrator??? Exista vreo HJ privind atragerea raspunderii personale a acestuia?
nu exista o h.j. ci a inceput printr-o decizie a AN.A.F.
Titlurile executorii sunt clar specificate de catre legiuitor iar "decizia" ANAF nu se numara printre ele!
Nimeni nu poate fi urmarit silit decat in baza unui titlu executoriu.
Cum a ajuns fostul admin sa fie urmarit silit in baza unei "decizii" emisa de finante..chiar nu inteleg!
vezi ca decizia de impunere de la ANAF devine titlu executoriu in 30 zile daca nu executi obligatia. Apoi iti da somatia si ala esti.
Interesant aici este cum s-a ajuns la administrator? A intrat firma in insolventa si s-a atras raspunderea patrimoniala a administratorului firmei? In acest caz ar exista o hotarare judecatoreasca/...

Alte discuții în legătură

Consecintele schimbarii legislatiei fiscale mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului si il obtine. Persoana ... (vezi toată discuția)
Lipsa dreptului la aparare mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Punem in discutie urmatoarea speta: In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu av_emy av_emy Buna seara! Asociatul unui SRL fara activitate si datorii la fisc din anul 2012, a primit de la Anaf somatie de plata si titlu executoriu pe persoana fizica pt ... (vezi toată discuția)