avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contencios administrativ

Care este instanţa competentă care judecă excepţia de nelegalitate, privind un act administrativ individual, ridicată în temeiul art.4 din L.554/2004 ?
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:27, 7 Ianuarie 2011
Depinde de institutia care a emis actul.
Daca este centrala se judeca la Curtea de Apel
Daca este locala la Tribunal

Insa sa nu uitam:
Art. 7. - (1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proces-verbal de control incheiat de itm la o institutie , ... dana manea dana manea Un proces-verbal de control incheiat de ITM la o institutie , prin care s-au lasat masuri pentru a fi duse la indeplinire, poate fi poate fi revocat ? In ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare contestatie raport de control Nata88 Nata88 Buna ziua, In cat timp se raspunde/solutioneaza o contestatie la un raport de control al casei de asigurari de sanatate, dupa prevederile legale? Un raport ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)