avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Piraterie taxi la negru
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Piraterie taxi la negru

Am fost oprit de politia rutiera si acuzat de taximetrie ilegala pentru ca am luat la ocazie doua persoane.Mi s-a dat avertisment si mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare si talonul.
Ma deplasam din localitatea A spre localitatea B cu autoturismul personal,pe o distanta de aprox 40 de km,la plecarea din localitatea A am luat in masina doua persoane care mi-au facut semn sa opresc si m-au rugat sa le iau.Am fost urmarit de o masina a politiei fara insemne si oprit in trafic pe motiv ca fac taxi ilegal,desi am incercat sa le explic ca nu este vorba de asa ceva nu am fost ascultat,mi-au luat numerele asi talonul si mi-au dat avertisment,au motivat ca am fost filmat in timp ce ma plimbam prin zona respectiva.Cred ca domni aveau tema pentru treaba asta pentru ca au inceput imediat sa scrie procesul verbal fara sa ma lase sa explic situatia si m-au amenintat cu o amenda de 25.000 ron si retinerea permisului.
Mentionez urmatoarele;
nu am invitat persosnele respective sa vina cu mine,ci am oprit la solicitarea acestora,pentu ca o persoana era o domnisoara draguta iar un domn m-a rugat sa -l iau pentru ca se grabeste.
nu am pretins de la aceste persoane nci o suma de bani sau altceva in schimbul transportului care sa poata fi socotit profit
eventuala suma care as fi primito aproximativ 6,-7 ron nu justifica activitatea de taximetrie si profit,pentru ca,costul relalal calatoriei este de aprox 30ron,deci nu pot face logic,taximetrie in pierdere adica sa investesc 30ron ca sa scot 7ron.
eu locuiesc in alta localitate, la 50 de km de localitatea A,unde am fost oprit,fap care la fel dovedeste ineficienta si ilogica faptei de care sunt acuzat,pentru ca, costurile deplasarii sunt de citeva ori mai mari decit suma care poate fi obtinuta de la cele doua persoane, deci este logic ca nu pot face aceasta activitate in pierdere,nu ar avea sens,
am semnat procesul verbal, fara obiectii,pentru ca am primit avertisment,si ca sa inchei treaba cu politisti pentru ca oricum nu vroiau sa ma asculte,am preferat sa termin,pentru ca desi la sfirsit au vazut ca nu au deptate au pozat i oameni buni si au zis ca mi-au dat doar avertisment,si ca daca contest procesul verbal,procurorul o sa-mi dea direct amenda de 25.oooron si ca oricum daca vreau sigur imi mai gasesc ceva si pe la masina si imi mai dau ceva.
au luat datele si declaratie de la cele doua persoane din masina,care mi-au spus ca au confirmat faptul ca am oprit la solicitarea lor si ca nu am pretins de la dinsi nici o suma de bani in schimbul calatoriei si ca dinsi m- solicitat sa opresc, pentru ca nu aveau alt mijloc de transport
politisti nu mi-au aratat daca am fost filmat cind am luat pe cei doi si au recunoscut ca au observat faptulca atunci cind am oprit am satat in dubii daca sa-i iau sau nu,si nu pot dovedii ca eu i as fi invitat pe cei doi sa calatoreasca cu mine in schimbul unei sume de bani care sa-mi aduca profit.
politisti nu au putut proba si dovedi faptul ca am obtinut sau as fi putut obtine un profit din aceasta activitate,singurul lor argument find ca am avut doua persoane in masina si ca am fost filmat cind ma plimbam prin parcare,fapte care eu nu cred ca sunt ilegale nu cred ca este vreo lege care sa mi interzica sa dau ture de oras sau sa iau pe cineva in masina.
ca sa fiu acuzat de taximetrie ilegala cred ca este normal ca politia sa poata dovedi ca aceasta sa facut in scopul obtinerii de profit si sa probeze obtinerea acestuia,ceea ce aici nu este cazul.
in locul respectiv opresc zilnic zeci de masini care iau oameni la ocazie.
Rog pe cine ma poate ajuta cu un raspuns cu un sfat, ce pot sa fac,sa contest procesul verbal,sa-i dau in judecata,cum imi recuperez certificatul si numerele,politistii au spus sa ma prezint la politia judeteana sa vorbesc cu seful,pe hirtia care mi-au dato scrie ca se restituie dupa 30 de zile.ce pot safac?
Multumesc anticipat pentru rspuns si scuze pentru scris.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: soryna76 , utilizator 19:52, 23 Februarie 2011
Mergeti si contestati procesul verbal ba chiar sa ii dati in judecata.Daca stiti ca aveti dreptate atunci luati pe acei 2 oameni ca martori in proces,faceti dovada ca v-ati deplasat cu treaba personala in acea localitate si ca aveti un loc de munca stabil plus cautati alte probe prin care sa aratati ca nu va ocupati cu asa ceva. Daca reusiti sa demonstrati acest lucru prin probele mentionate atunci o sa aveti castig de cauza. Contactati eventual un avocat care sa va urmareasca cazul.
Formulati contestatie in termenul legal de 15 zile,la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Eu cred ca dificultatea va sta in a dovedi cu probe ca politistii nu au avut dreptate.
In instanta solicitati ca proba fotografia pe care pretind ca au efectuat-o
Multumesc frumos pentru raspuns.
As vrea sa va mai intreb daca in afara de retinerea certificatului de inmatriculare si a numerelor pe 30 de zile,mi se mai poate aplica si alta sanctiune,daca in procesul verbal sanctiunea este avertisment,si daca nu,atunci mai merita sa fac contestatie si sa i dau in judecata,sau mai bine astept sa treaca cele 30 de zile si imi recuperez documentele,tinind cont de faptul ca procesul poate dura mult si poate costa mult din punctde vedere financiar?aceasta fapta se inscrie in cazier si ma afecteaza?Va multumesc.
Daca nu va dau si alta sanctiune,ceea ce nu cred,este bine sa asteptati trecerea celor 30 de zile.
Este bine inainte de toate sa aveti o discutie si cu politistii
Deci,din cite inteleg parerea dumeavoastra este ca alta sanctiune nu pot primi si ca este bine sa astept sa treaca cele 30 de zile,dar sa am si o discutie cu politistii,si doar in cazul in care primesc si alta sanctiune sa depun contestatie.Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Amenda neprezentare acte auto - plangere contraventionala gaby645 gaby645 Buna seara In seara aceasta am fost oprit de un agent de circulatie cu un autoturism adus din germania cu numere de 5 zile valabile, dar nu aveam cartonasul ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu si intimidare iosifdanut iosifdanut Buna ziua! Ma aflam in masina personala impreuna cu familia (sotia, cei 2 copii si o cumnata) si am fost oprit in trafic de un echipaj al politiei ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie lacoste lacoste Un caz interesant: pe ruta Zalau-Cluj, intr-un sat, am depasit o basculanta care mergea foarte incet (maxim 30/h), pe linie continua. Linia se afla pe o ... (vezi toată discuția)