avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... conditii pentru participarea la concursul de recrutare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

conditii pentru participarea la concursul de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de conducere

Potrivit art. 57 alin. 7 din Legea nr. 188/1999 "pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii superioare de masterat sau postuniversitare..." .
Potrivit art. 37 din Legea nr. 330/2009 "(1) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. (2) Functionarii publici prevazuti la alin. (1) sunt obligati sa indeplineasca conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut, sub sanctiunea eliberarii din functia publica.".
Intrebarea mea este daca cineva care nu are masterul sau studii postuniversitare si in prezent nu ocupa o functie publica de conducere, poate participa la concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar de oras.
Cel mai recent răspuns: rodica213 , utilizator 05:17, 11 Ianuarie 2011
da, poate, daca indeplineste celelalte conditii prevazute de lege pentru ocuparea functiei publice de conducere.ulterior, va face si master...altfel, va fi out. :)
multumesc pentru raspuns!
nu eram sigura in privinta interpretarii textelor de lege respective.
nu as fi vrut sa particip la concurs, eventual sa il si iau, sa renunt la serviciul actual, iar apoi sa se gaseasca cineva sa atace la contencios in conditiiile art. 71 din hg 611/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima versiune a legii nr. 188/1999 laura-ioana laura-ioana Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)