avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs sef birou
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs sef birou

Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post de functionar public ?
Daca nu am master ,decat facultatea de drept absolvita in acest an ,( am absolvit o facultate dar in domeniu IT in 2005),pot sa ma inscriu,tinand cont de faptul ca am inteles ca e obligatoriu sa am master si 2 ani de la terminarea dreptului?
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 20:32, 4 Octombrie 2010
Puteti participa la concurs daca indepliniti conditiile prevazute de legea 188/1999 r2 precum si conditiile specifice..depinde ce studii se cer pentru concurs(dreptul, adm.publica..sau etc), minim 2 ani vechime in specialitatea studiilor.Masterul sau postuniversitare nu sunt obligatorii, conditia aceasta s-a prelungit pana in 2015.
Daca se cere ca studii adm.publica sau drept nu pot participa decat dupa 2 ani de la terminarea facultatii sau ma pot inscrie la concurs,chiar daca am terminat anul acesta facultatea de drept?
art.57, alin.6 din Legea nr.188/1999(r2) privind Statutul functionarilor publici

6)Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
a)2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei, precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora;
b)5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).
b)3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).

(la data 11-iul-2010 Art. 57, alin. (6), litera B. din capitolul VI, sectiunea 1 modificat de Art. I, punctul 4. din Legea 140/2010 )
(7)Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.
*) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
*) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică.

(la data 01-ian-2010 Art. 57, alin. (7) din capitolul VI, sectiunea 1 in legatura cu Art. 37 din partea II, capitolul IV din Legea 330/2009 )
pentru participarea la concursul organizat in vederea ocuparii postului de sef birou, trebuie sa indepliniti conditia de vechime in specialitatea studiilor, respectiv 2 ani in cazul dv.
In concluzie numai peste 2 ani pot participa la concurs,numai datorita faptului ca am absolvit facultatea de drept doar in acest an,nu-i asa?:(X-(
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs pentru postul de secretar unitate administrativ-teritoriala ContSters187706 ContSters187706 Am o nelamurire cu privire la maniera de interpretare si corelare a doua texte de lege: [i][b]1.[/b] [u]Lege nr. 188 (r2) din 08/12/1999[/u] Art. 57. (7) ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru contractuali felixmotanul felixmotanul Anul acesta am terminat Facultatea de drept.Sunt angajat contractual fiind detasat in cadrul SPCLEP.Pot participa la functia de sef birou daca nu am master ? ... (vezi toată discuția)