Buna seara,
situatia mea este putin mai complicata. lucrez in invatamant, urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2011. in acelasi an ar fi urmat sa-mi dau examenul de grad cu conditia sa am vechime efectiva la catedra pana la 1 septembrie. ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui sa intru in concediu de maternitate pe 17 februarie pentru a-mi acoperi perioada aferenta cursurilor, dupa aceea sa-mi iau zilele de concediu de odihna aferente lunilor lucrate. cu toate acestea nu acopar toata vara si in august ar trebui sa revin in activitate si abia la 1 septembrie sa intru in CCC. Mentionez ca dupa aceea intentionez sa stau 2 ani in CCC, pana ce bebe implineste 2 ani.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este legal acest parcurs pe care vi l-am povestit, si daca da, care sunt normele care prevad acest lucru?
- primesc zile de concediu de odihna si pentru perioada in care sunt in concediu de maternitate, adica sa nu-mi afecteze zilele de odihna?
- imi pot lua concediu medical cu o saptamana inainte de concediu de maternitate din alte motive decat cele maternale, chiar daca legal intru in perioada de concediu maternal?
- sunt platita pentru perioada de dupa CM, in care as reveni in activitate?
Va multumesc pentru intelegere si astept cu nerabdare raspunsul dvs