avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate, urmat de concediu de odihna, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate, urmat de concediu de odihna, urmat de activitate, urmat de CCC

Buna seara,
situatia mea este putin mai complicata. lucrez in invatamant, urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2011. in acelasi an ar fi urmat sa-mi dau examenul de grad cu conditia sa am vechime efectiva la catedra pana la 1 septembrie. ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui sa intru in concediu de maternitate pe 17 februarie pentru a-mi acoperi perioada aferenta cursurilor, dupa aceea sa-mi iau zilele de concediu de odihna aferente lunilor lucrate. cu toate acestea nu acopar toata vara si in august ar trebui sa revin in activitate si abia la 1 septembrie sa intru in CCC. Mentionez ca dupa aceea intentionez sa stau 2 ani in CCC, pana ce bebe implineste 2 ani.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este legal acest parcurs pe care vi l-am povestit, si daca da, care sunt normele care prevad acest lucru?
- primesc zile de concediu de odihna si pentru perioada in care sunt in concediu de maternitate, adica sa nu-mi afecteze zilele de odihna?
- imi pot lua concediu medical cu o saptamana inainte de concediu de maternitate din alte motive decat cele maternale, chiar daca legal intru in perioada de concediu maternal?
- sunt platita pentru perioada de dupa CM, in care as reveni in activitate?

Va multumesc pentru intelegere si astept cu nerabdare raspunsul dvs

Alte discuții în legătură

Pot intra in ccc dupa postanal urmat de concediu de odihna? moniquesro moniquesro Buna ziua, sunt insarcinata si lucrez in invatamant, trebuie sa nasc in luna martie 2011, dar as prefera sa nu imi suspend contractul de munca pana la 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal martin77 martin77 Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017. ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna minunata minunata lucrez in invatamant. in anul scolar 2015 - 2016 am lucrat dupa cum urmeaza: luna septembrie integral, de la 1 octombrie si pana la 31 ianuarie am fost in ... (vezi toată discuția)