avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc alta tinand cont de faptul ca in cadastrul facut de persoana ce mi-a vandut (pentru a-mi putea vinde) se specifica:,,admite in parte cererea cu privire la imobilul-teren intravilan curti-constructii si arabil cu suprafata de ...si sa se efectueze urmatoarele operatiuni:1)sa se infinteze cartea funciara (care cuprinde cele scrise mai inainte) 2)sa se intabuleze dreptul de proprietate asupra terenului ... apoi scrie asa: respinge capatul de cerere privind inregistrarea constructiei (spuneti-mi va rog mai amanuntit) ce inseamna aceasta avand in vedere ca pentru aceasta se impunea prezentarea la dosar si a certificatului de mostenitor privind dezbaterea succesiunii asupra acestora,intrucat petentul nu putea edifica constructiile in anul 1930 ,dupa cum rezulta din certf. constatator, corelat cu anul nasterii sale. Va rog sa-mi raspundeti ce inseamna aceasta si daca pot sa construiesc o casa in locul celeilalte.Mentionez ca cel ce mi-a vandut cumparase casa de la o batrana aceasta la ridul ei o avea mostenire de la mama ei dar nu avea titlu de proprietate iar persoana ce mi-a vandut mie are titlu de proprietate doar pe teren nu si pe casa dar a platit impozit pe amundoua.Mai mentionez ca contractul de vanzare-cumparare s-a facut prin notariat public si nu am fost informat de acest lucru.De fapt in contract se scrie ca imi vinde in deplina proprietate si linistita posesie imobilul proprietatea lui compus din teren curti-constructii ,arabil si o casa de locuit...va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
dor_ados, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 00:40, 11 Ianuarie 2011
Verificati la Primarie daca pentru aceasta constructie exista deschis rol si s-a platit impozit ! Daca nu , inseamna ca nu este declarata si inregistrata pentru impunere. Pentru orice eventualitate inainte de a o demola, faceti fotografii din care sa reiasa gradul de degradare si atasati-le la o cerere la primarie pentru autorizarea demolarii ruinelor. Procedati conform raspunsului dat de primarie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola o casa? tapleau tapleau detin o casa care nu mai poate fi locuita, cum pot sa o demolez(sau sa scap de ea),trebuie autorizatie?sau se poate si altfel. ? (vezi toată discuția)
Ce cale de atac exista flora22 flora22 Ce se poate face in urmatoarea situatie: Mai multi mostenitori is vand unui om toata mostenirea, un teren cu casa, apoi unul dintre mostenitori poseda ... (vezi toată discuția)