avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot demola o casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot demola o casa?

detin o casa care nu mai poate fi locuita, cum pot sa o demolez(sau sa scap de ea),trebuie autorizatie?sau se poate si altfel. ?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 14:06, 14 Decembrie 2010
Asa cum trbuie autorizatie de construire, trebuie si autorizatie de demolare de la primarie.
Daca este intr-un stadiu avansat de degradare, o puteti demola si motivati ruinarea edificiului prin degradare in timp.B-)
cum dovedesc ? ruinarea edificiului,chiar nu se poare locui;are gauri in pereti.va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
tapleau, utilizator
Acest imobil este mentionat in actul de vanzare-cumparare?
Este intabulat?
Intentionati sa construiti altceva in locul lui?
Ce suprafata are terenul pe care se afla constructia?
Vedeti, in functie de raspunsurile dv exista mai multe variante......
In mod normal,ar trebui sa mergeti la primarie si cereti Certificat de Urbanism in vederea demolarii. Atasati un memoriu explicativ si neaparat fotografii cat mai "ruinate". Etapa urmatoare va fi obtinerea autorizatiei de constructie, chiar daca intre timp imobilul se "prabuseste"
Daca puteti raspunde la intrebari va voi da un raspuns mai precis.
imobilul este mentionatin contractul de vinzare-cumparare,este intabulat si doresc sa construiesc ocasa in locul clei vechi,terenul are 1000mp. dar casa este foarte veche, ara gauri in pereti si o sustine citeva popice.doresc daca se poate sa o demolez fara autorizatie si sa construiesc alta aproximativ pe acelasi loc.am inteles ca dupa doi ani se va recunoaste noua casa fara autorizatia,care ar fii regula? va multumesc!
Faptul ca dv doriti sa demolati si sa construiti fara autorizatie inseamna ca va asumati si riscurile de a primi amenzile in cazul unui control al primariei sau ISC. Eu v-am indicat caile legale...Puteti obtine simultan autorizatiile respective. Nerespectarea legii poate inseamna doar simplificarea demersurilor in acest moment. Ulterior insa pot aparea complicatii mai costisitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc ... (vezi toată discuția)
Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)