avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire casa

am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar pe teren au devenit proprietari conform legii 18/1991 intrebarea este daca eu sunt proprietar acum si ce demersuri ar trebui sa fac deoarece deocamdata nu am decat contractul de vanzare cumparare incheiat la notariat,mentionez ca as dori sa construiesc o casa pe acest teren daca se poate in locul celeilalte.?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dor_ados , utilizator 19:08, 22 Ianuarie 2011
ca sa construiti trebuie mai intai sa demolati. interesati-va la primarie daca aveti nevoie de autorizatie de demolare.
Solicitati autorizatie de construire a acestui imobil de la primarie.
asta as dori sa fac dar am inteles ca este nevoie de actul de proprietate pe casa ... cum as putea sa fac rost de el?
Constructia veche este intabulata? Este trecuta in actul de vanzare cumparare si in rolul fiscal?
Daca da, atunci cereti mai intai autorizatie de demolare ca sa o puteti radia din CF, rol fiscal si apoi solicitati autorizatie de contruire pentru casa noua.
este intabulat numai terenul iar cf deasemenea numai pentru teren deoarece cererea facuta catre ANCPI a respins o parte a cererii cea cu privire la inregistrarea constructiei avand in vedere ca pentru aceasta se impunea prezentarea la dosar a certificatului de mostenitor privind dezbaterea succesiunii acestora intrucat petentul nu putea edifica constructiile in anul 1930
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
dor_ados, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren + casa dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se ... (vezi toată discuția)
Cadastru dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)