avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz?

Buna ziua.Am si eu o problema,spun eu grava,cu o banca prin executorul sau. In anul 2007 am contractat un credit de n.p. Am platit ratele pina la jumatatea anului 2009 dupa care din motive obiective nu am mai putut plati acele rate.
La inceputul anului 2010 (luna martie) am fost executat silit de catre banca,prin executor bancar,cu poprire pe salariu. Institutia unde lucrez a trimis bancii o instintare ca 1/3 din salariu se va retine si se va vira in contul bancii conform legii, ceea ce se intampla in fiecare luna. Problema este ca restul salariului intra pe cont de card si acest cont este blocat. Neputand sa-mi ridic diferenta de salariu,in termen, am facut contestatie la executare prin care am specificat ca sunt de acord cu retinerea de 1/3 chiar si 1/2 din salariu,solicitand ca banca prin executorul sau sa-mi deblocheze contul de card,considerand ca aceasta este un abuz. Dupa luni de zile de purtat prin instanta, in luna noiembrie 2010 s-a admis cererea in parte solutionare (asa scrie pe portal) dar nici pana astazi nu am primit comunicarea si nici salariul nu am putut sa-l ridic.
Intrebarile mele sunt:
-este aceasta un abuz,daca da, acest executor bancar ar putea fi tras la raspundere penala?
- as putea solicita acestui exec.bancar restituirea sumelor incasate abuziv de la momentul infiintarii popririi si pana in prezent?
Daca se poate va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi.
Va multumesc.
In sentinta prin care a fost solutionate contestatia la executare instanta va stabili care sunt actele de executare care vor fi desfiintate. Daca acestea privesc infiintarea popririi pe contul bancar sau depasirea cotei de 1/3 din salariu prin retinerea atat din contul bancar, cat si de catre unitate, ele vor fi desfiintate si veti putea recupera sumele incasate abuziv.
Ce parere aveti,sa depun plangerea impotriva acestui exec.bancar la parchet s-au sa astept pana voi primi hotararea jud. Mentionez ca diferenta de salariu nu am mai primit-o din luna martie anul trecut. M-am descurcat cum am putut cu toate ca am si un copil minor.
Asteptati ca sentinta judecatoreasca sa ramana definitiva si irevocabila si apoi daca sunt probleme ,puteti dvs sa apelati chiar la un executor judecatoresc.
Se poate formula si plangere penala impotriva executorului ,dar este bine sa aveti si hotararea definitiva a instantei.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Buna,
Si eu zic sa asteptati comunicarea.
Dupa parerea mea contul nu este poprit de aceiasi executare care este pe salar.
Avem 2 aspecte:
1. Executarea propriu zisa prin retinerea a 1/3 din salar.
2.Poprirea contului datorita faptului ca aveti credit restant iar legea bancara permite bancii sa retina tot ce intra in acel cont pana la achitarea restantelor.
Cel mai simplu este sa fi solicitat angajatorului sa va plateasca diferenta de salar cash sau in alt cont.
Buna ziua, tocmai acel cont unde primesc salariul este poprit de aceeasi executare silita.Alt credit nu am avut,in afara de acesta pe care nu am putut sa-l achit.
Am solicitat scris angajatorului (inst.publ.) sa ma plateasca prin caseria unitatii dar nu a fost de acord.
In privinta altului cont deschis la alta banca s-au ceva de genul acesta,nu cred ca are sa se poata,deoarece adresa de exec.silita este trimisa la toate bancile din ro. si care specifica asa:
*infiintarea popririi asupra tuturor disponibilitatiilor in ron sau alta moneda aflate in conturile,inclusiv subconturile acestora,deschise la sucursalele si agentii ale bancii dv.*
In cazul unei raspunderi penale,la ce art.ar fi incadrarea.
Probabil am sa iau legatura si cu executorul bancar.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
alex_gav, utilizator

Alte discuții în legătură

Executor bancar Gabriela Alecu Gabriela Alecu un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)