avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marturisirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marturisirea

Este marturisirea revocabila??
exista exceptii?
Cel mai recent răspuns: octapesik , utilizator 21:55, 11 Ianuarie 2011
Depinde în ce context .Dacă aţi dat o declaraţie în cadruzl urmăririi penale puteţi să vă retractati declaraţia în faţa instanţei din diverse motive.
Dacă nu sunteţi consecvent în declaratii riscaţi să nu mai fiţi credibil chiar dacă aveţi dreptate. Aşa că aveţi grijă cum şi ce declaraţi şi unde.
in dreptul penal e posibil sa fie schimbata declaratia. in dreptul civil nu se poate.
athe a scris:

in dreptul penal e posibil sa fie schimbata declaratia. in dreptul civil nu se poate.

Ca o excepţie, mărturisirea poate fi revocată pentru eroare de fapt. În acest sens, art.1206 alin.2 teza a II-a C.civ. dispune că mărturisirea nu poate fi revocată de autorul ei „…. afară numai de va proba că a făcut-o din eroare de fapt”.
va multumesc frumos pentru lamuririle oferite!!!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie data ca martor - o pot retrage? bgdnmircea bgdnmircea am dat astazi o declaratie,ca martor pe care nu mam dat seama ca situatia este asa grava pentru respectivu mai pot sa imi retrag miine declaratia?ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva judecatorului viorelv viorelv Se pot cere înregistrările ședinței de judecata unde se poate auzi declaratia unui martor în care spune un anumit lucru iar după aproximativ 10 min. ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)