avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere împotriva judecatorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere împotriva judecatorului

Se pot cere înregistrările ședinței de judecata unde se poate auzi declaratia unui martor în care spune un anumit lucru iar după aproximativ 10 min. spune alt lucru, judecatorul își da seama ca martorul minte, dar nu spune nimic, persoana vatamata fără avocat întreabă martorul de ce nu spune adevărul, iar judecatorul îi spune persoanei vătămate faptul ca martorul spune doar ceea ce își amintește, deși judecatorul are în fata declarația data de martor în cursul urmaririi penale, unde martorul susține altceva, martorul ascunde adevărul atât în cursul urmaririi penale cat și în cursul judecății, dar mai alea în cursul judecății , unde, dacă s-ar obține înregistrarea ședinței s-ar auzi clar când martorul minte,ce se poate face, vă mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 16:15, 23 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosind expresia ,,parte vatamata" deduc ca e corba de un proces penal. Mai nou marturia mincinoasa se pedepseste si numai cu amenda. In vechiul cod penal era numai cu inchisoare. Totul depinde de miza procesului. E foarte posibil ca una din parti sa fi ,,umblat" la martor. Doar ca totul, chiar si banuielile, trebuie dovedit cu probe. Adica cu inscrisuri, cu martor(i).... Si inregistrarea sedintei e o proba, depinde cum si de cine e folosita. Retineti, dreptatea si adevarul nu sunt sinonime! P.S. Intr-un ,,banal" proces civil prin care se contesta o amenda, a te reprezenta singur iti reduce mult sansele, dar intr-un proces penal...
Ultima modificare: Duminică, 16 Aprilie 2017
dogele, utilizator
Oare instanta nu trebuie sa aibă un rol activ, având un vedere declaratia din cursul urmăririi penale pe care o avea în fata, în care martorul declara un anumit aspect esențial, oare judecatorul nu trebuia sa insiste în virtutea rolului sau activ în a cere lămuriri, precizări având în vedere contradictorialitatea declarațiilor, contradicții în declarații la martorii propusi de inculpat, aratand faptul ca martorii propusi de inculpat sunt rude cu inculpatul.Se vedea de la o posta ca martorii au știut ce sa spună, au spus numai minciuni, fără sa se teama de cele ce au declarat în cursul urmaririi penale, ma ales ca împotriva unora dintre ei s- a facut plangere de mărturie mincinoasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, asa e, da' angajati-va un avocat! Daca vreti sa aveti sanse! Succes!
Mersi!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Avocat lipsa în proces viorelv viorelv Dacă de la începutul procesului nu am avocat în calitate de persoana vatamata, am crezut ca martorii pe care i-am propus și care au vazut faptele, vor ... (vezi toată discuția)