avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere

Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un act al meu se afla la respectiva persoana dar nu vrea sa mi-l dea. As vrea sa stiu daca cele recunoscute de acea persoana trebuie dovedite cu inca un martor pt ca din spusele politistului care ancheteaza cazul nu am sanse ca procurorul sa-mi dea favorabila actiunea si sa mearga mai departe cu pana in instanta pt a-mi putea recupera acel act . Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
cris_deo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 20:02, 19 Februarie 2009
daca a recunoscut fapta, ce proba ar mai trebui?
ce sa se mai dovedeasca, daca faptasul a recunoscut.
consultati un avocat simergeti mai departe.

av. vasilescu
Depinde despre ce act este vorba. dar recunoasterea de catre faptuitor a faptei cred ca este suficient. Ce sa mai dovedesaca martorii? Insa daca ii aveti, puteti sa aduceti la cunostinta agentului acest fapt.
Doar recunoasterea faptei nu este o proba concludenta.Intregul ansamblu probatoriu administrat in cauza atrage raspunderea penala.
Numai simpla recunoastere a faptei nu constituie proba in procesul penal. Ea trebuie coroborata cu alte mijloace de proba...
Acuma, nici nu cred că trebuie împinsă pînă la absurd ideea că recunoaşterea în sine nu este suficientă ca probă. Probele se analizează de la caz la caz. Or, aici pare limpede. Doar dacă nu invocă în instanţă că recunoaşterea i-a fost zmulsă prin mijloace neortodoxe.

Alte discuții în legătură

Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe baza propriei delcaratii dorians dorians Am si eu o problema mai mult teoretica (in practica am rezolvat in alt mod :yes:) Poti sa fii condamndat DOAR pe baza propriei declaratii? La instantele de ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala! corinuta corinuta As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)