avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Conform deciziei civile nr.1914/2009-R,Tribunalul Bihor a admis in parte contestatia formulata de contestatarul GURAU PAVEL NICOLAE dispunand anularea deciziei nr.265039/11.11.2008 emisa de CASA JUDETEANA DE PENSII BIHOR si a obligat intimata sa recalculeze pensia acestuia, prin luarea in considerare a unui stagiu complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului anual de 25 ani,cu cu acordarea drepturilor astfel stabilite incepand cu data de 11.11.2008,sens in care va emite o noua decizie de pensionare in favoarea contestatorului.Contestatorul a realizat in conditii speciale un stagiu de cotizare in grupa I de munca de 24ani,3luni si 20 zile,la care se adauga 3ani,6luni si 25 zilein conditii normale,CASA JUDETEANA DE PENSII BIHOR a emis o noua decizie in 03.12.2010 netinand cont de Legea nr.19/2000.Pensia a fost majorata de la 1324 roni la 1347 roni fara a primi nimic pentru grupa I.Va rog insistent sa ne lamuriti de corectitudinea acestui calcul.Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:39, 16 Ianuarie 2011
Precizati stagiul complet de cotizare(nu cel total) si punctajul mediu anual din deciazia datata 11/11/2008.
Stagiul complet de cotizare 25 ani 0 luni ,varsta 50 ani;pensionat 2003 CFR.
Instanta a dispus recalcularea pensiei,prin luarea in consideratie a unui stagiu complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual de 25 de ani.Pana aici este clar.Ce nu este clar si trebuie sa precizati:Care a fost stagiu complet de cotizare la care s-a raportat punctajul mediu anual,anterior deciziei instantei,care a fost puncatjul mediu anual din vechea decizie si din noua decizie.Daca stagiul complet de cotizare a fost tot de 25 de ani,atunci nimic nu s-a schimbat.Dati mai multe amanunte din cele doua decizii.

De fapt ce ati cerut in instanta ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Cu respect va aduc la cunostiinta ca nu sa respectat prevederile L19/200,nestabilind punctajul mediu anual prin impartirea numarului de puncte rezultat la stagiul complet de cotizare,de 20 de ani,la care este indreptatit,prin faptul ca a lucrat 24 ani,3lunisi20 zile in grupa I de munca ,la Caile Ferate,Complex CFR Oradea,pe post de operator II RC. Mentionez ca perioada lucrata in grupa I de munca i-a dat dreptul de a se pensiona pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.Activitatea desfasurata in domeniul sigurantei circulatiei,prin raportare la prevederile Anexei 1 din Ordinul 447/2003,se incadreaza in conditii speciale stabilite de anexa 1 la L.226/2006.Precizez ca la alti salariati li s-au facut dreptate.Indiferent de raspuns ,multumesc pentru rabdarea acordata.
Chiar Legea 226/2006 pe care o invocati dv. prevede la art.5 coroborat cu art.3 ca:"punctajul mediu anual se determina prin impartirea la 25"

Alte discuții în legătură

Vechimea de cotizare 20 sau 30 de ani ? ScarlatTeodor ScarlatTeodor Pentru cei care au lucrat in conditii speciale de munca (eu am 16 ani in gr I si 12 in gr II) , cu data de pensionare 1 iulie 1997 , stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Perioada de grupe, asimilata conditiilor speciale. vreau sa beneficiez de art. 169 din legea nr. 263/2010 IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna seara, Am fost pensionat in 28/11/2006 cu urmatorul stagiu de cotizare: 43 ani, 10 luni, 9 zile din care -grupa I 19 ani, 1 luna, 6 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Eugen C. Eugen C. Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma incadrez pentru recalcularea pensiei. Am lucrat ca mecanic de locomotiva CFR si: - pensionat 08 iunie 2008 - stagiu ... (vezi toată discuția)