avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT DINTRE UN CETATEAN ROMAN SI UNUL STRAIN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT DINTRE UN CETATEAN ROMAN SI UNUL STRAIN

BUNA SEARA AM SI EU O MARE PROBLEMA DACA SE POATE SA MA AJUTATI IN URMA CU SASE ANI PRIETENA MEA S-A CASATORIT CU UN ITALIAN IN MILANO IN 2010 AM TRANSCRIS CASATRIA IN ROMANIA SI AM INTENTAT PROCES DE DIVORT INTR-UN ORAS DIN ROMANIA ACUM AVOCATUL NE-A SPUS CA TRE SA SE PREZINTE SI ITALIANUL LA PROCES DACA NU DOSARUL VA PLECA LA BUCURESTISI MAI APOI LA MILANO MENTIONEZ CA DIN ACEASTA CASATORIE NU REZ COPII ACUM NU MAI STIU CE SA FAC CA ITALIANUL NU POATE VENI SI NE ESTE FRICA SANU AJUNGA IN ITALIA DOSARUL CA VA DURA MAI MULT DE TREI ANI PROCESUL OARE SA MINTA AVOCATUL SA IA MAI MULTI BANI DE LA NOI SAU NU VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: natalykiska , utilizator 10:01, 14 Ianuarie 2011
Prietena dvs. locuieste in Ro?
De cat timp? (sau mai exact ...cu cat timp inainte de introducerea cererii de divort)

(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei instanţele din statul membru:
(a) pe teritoriul căruia se află:
- reşedinţa obişnuită a soţilor, sau
- ultima reşedinţă obişnuită a soţilor în condiţiile în care unul dintre ei încă locuieşte acolo, sau
- reşedinţa obişnuită a pârâtului, sau
- în caz de cerere comună, reşedinţa obişnuită a unuia dintre soţi, sau
- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin un an imediat înaintea introducerii cererii, sau
- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin şase luni imediat înaintea introducerii cererii şi în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, "domiciliul" său este aici;
(b) de cetăţenie a celor doi soţi sau, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, statul "domiciliului" comun.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
romascanu, moderator
Buna ziua,
sunt din R. Moldova casatorita cu cetatean roman de 1,5 ani, avem un copil de 8 luni, in urma mai multor scene de violenta fizica si verbala am plecat de acasa(apartamentul socrilor unde stateam impreuna cu ei)impreuna cu copilul la sora mea care locuieste aici in Romania cu familia ei, ce sanse am sa obtin custodia copilului in cazul in care sotul cere divort? poate declara ca a fost o casatorie fictiva?daca declar ca vreau sa-mi stabilesc domiciliul in R. Moldova, la parintii mei, dupa divort impreuna cu copilul scad sansele la obtinerea custodiei?
natalykiska a scris:

...avem un copil de 8 luni...
poate declara ca a fost o casatorie fictiva?


Ca sa nu apuc sa fac aici teoria casatoriei fictive o sa ma exprim mai sugestiv:..
stiu si eu :) ...poate reuseste sa faca dovada ca ati conceput cu ...Sfantul Duh (ca nu s-au stabilit relatii specifice casatoriei).

Varsta copilului este un criteriu care joaca in favoarea dvs., dar nu poate fi absolutizat.
Ar trebui sa dovediti ca aveti conditii locative care asigura copilului confortul necesar pentru o buna crestere si educare, ca aveti posibilitati materiale (venituri) etc.
Incredintarea se decide in urma unui examen comparativ complex al conditiilor (nu numai materiale, ci si cele de implicare afectiva) oferite de ambii parinti.
In mod cinstit nu se pot evalua sanse din 5 randuri.

am inteles cu casatoria fictiva,poate a parut aberant dar ma tot ameninta cu tot felul de chestii, ce o sa faca el, ca legea e in favoarea lui, ca nu am nici o sansa si ca solutia ar fi sa raman langa l daca vreau sa raman langa copil, va multumesc mult
m depus plangere la politie pentru abuzul fizic, credeti ca ar fi bine sa depun eu cererea de divort sau sa astept sa o depuna el- avand in vedere situatia mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)