avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe taxa de drum in pretul carburantilor
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

taxa de drum in pretul carburantilor

Poate sa-mi spuna cineva de cind exista taxa speciala de drum inclusa in pretul carburantilor si mai ales care este prevederea legislativa care o reglementeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: arela , utilizator 15:29, 25 Ianuarie 2011
Fondul special al drumurilor publice a fost introdus in 1996, “taxa Basescu” fiind mai intai un procent din pretul combustibilului, mai apoi o suma fixa per tona produsa sau importata. In 2003, dupa introducerea sistemului de acciza, taxa speciala a fost unita cu acciza (initial un anumit procent din acciza era destinat drumurilor, iar din 2004 destinatia accizei este bugetul de stat, de aici fiind repartizat prin elaborarea acestuia).

Din pacate, multe persoane (printre care si reprezentanti al companiilor petroliere) nu cunosc acest fapt si includ taxa de drum in calcule, incercand sa justifice astfel o parte din pretul ridicat. Aici am postat intregul proces legislativ, cu articolele de interes : [ link extern ] /
@toxicristi
Multumesc, esti documentat, nu gluma ! Am o ,,nelamurire'' : eu sunt cu matematica, mai ,,rigid'' in gandire, in sistemul zecimal 1+1=2, in drept.... ! Banii pt. fondul special al drumurilor, sau cum i-o mai fi zicand, ACUM sunt in pretul carburantilor (evident ca sunt, ma intereseaza actul normativ, lege, og, etc !)?! De ce te intreb ? In eventualitatea unui proces cu CNADNR pe tema unei duble taxari, prin rovigneta si prin pretul carburantilor e bine sa stii ce si cum ! Apropos, stii vreo speta pe tema asta, finalizata ? Cu stima,
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters71247, utilizator
Exact acesta este si interesul meu dubla taxare pentru folosirea retelei drumurilor nationale . Am deja pe rolul Curtii de apel Cluj o actiune impotriva O.G.15/2002 .
am si eu pe rol o actiune, ma intereseaza daca se poate legea sau actul normativ, toti mi-au spus ca este o cauza pierduta.
va multumesc anticipat,
arela
La mine problema in cauza legata de taxa de drum, este putin mai complicata, deoarece, noi pe langa faptul ca am platit amenda in 48 de ore, si am cumpart rovigneta, dupa aceea ne-a sosit o instiintare in care ne anuntau ca mai avem de plata si alte cheltuieli, care nu erau deloc specificate in procesul verbal, suma totala fiind de 900 lei.Din aceasta suma care trebuia platita in 24 de ore (oare?) facea parte si onorariul pentru executare silita, iar dupa ce si-au recuperat suma din banca, a mai durat 8 zile pan cand au ridicat poprirea, este un pic de abuz zic eu, daca nu chiar mai mult.Va multumes inca o data anicipat.
arela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal la preþul þigãrilor a.toth a.toth poate să-mi spună cineva pe ce bază se stabilesc preţurile de magazin a ţigărilor. Cine le face şi care e temeiul legal. Eu nu am găsit nici o lege ... (vezi toată discuția)
Taxa automobile de lux roxete roxete Buna ziua! Pt achizitionarea unei masini de lux si cu o capacitate cil de peste 3000 cm cubi unde se plateste taxa/acciza aceasta? Nu se poate inmatricula ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - termene de prescriptie axellcom axellcom Buna ziua. As dori si eu sa stiu un aspect privind aceste rovignete care se platesc pentru drumurile noastre. Perioada de 6 luni in care trebuie adus la ... (vezi toată discuția)