avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa automobile de lux
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa automobile de lux

Buna ziua!

Pt achizitionarea unei masini de lux si cu o capacitate cil de peste 3000 cm cubi unde se plateste taxa/acciza aceasta? Nu se poate inmatricula masina fara a face dovada acestei plati a taxei...si totusi la ghiseul de la Administratia Finanantelor Publice nu am primit niciun raspuns.
E vb despre un auto ce dorim sa il inmatriculam pe pers fizica.

Va multumesc anticipat. :)

Cel mai recent răspuns: roxete , utilizator 20:59, 1 Aprilie 2014
Taxa se achita la orice ghiseu CEC,banca,trezorerie
In baza a ce? Se trece pe la Ag Finantelor de care apartii, fac ei o calculatie si dupa aceea se merge la CEC, banca sau trezorerie?
Multumesc

PS ma refer aici la taxa introdusa din 1 sept 2013, cea pe automobile de lux, iahturi, etc.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
roxete, utilizator
Incepand cu 1 septembrie 2013,a fost introdusa o nouă taxa auto, sub forma unei accize de 1 euro pe cmc care va fi aplicata "tuturor autoturismelor şi autoturismelor de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3000 cmc", potrivit modificarilor Codului Fiscal.
Momentul platii accizei intervine la data efectuarii formalitatilor de punere in libera circulatie a bunurilor mobile de lux -in cazul celor din import, respectiv inainte de efectuarea primei inmatriculari in Romania, in cazul celor produse in Romania si a celor achizitionate intracomunitar.
Inmatricularea vehiculelor prevazute la art. 207 lit. h) si i) se efectueaza dupa cum urmeaza: 1. in cazul vehiculelor din import dupa prezentarea declaratiei vamale care atesta efectuarea formalitatilor de punere in libera circulatie, 2. in cazul vehiculelor produse in Romania si a celor achizitionate intracomunitar, dupa prezentarea certificatului care atesta plata accizei. Modelul si continutul certificatului se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.”
.

Certificatul de acciza se obtine de la circa financiara dupa plata acestuia
Cu acest certificat, dar si cu celelalte documente de provenienta, dovada ANAF, plata timbru, etc, detinatorul auto se prezinta la IPJ SPR evidenta auto pentru inmatriculare


Multumesc pentru raspuns dar tot nu stiu cine imi face calculul acestei taxe? Ma duc la CEC si sunt convinsa ca nu vor sti cei de aoclo ce suma sa imi incaseze. nu ar trbeui inainte de asta sa trec pe la Fisc sa mi se calculeze acea acciza,sa mi se dea o foaie oficiala in baza careia sa ma pot duce sa achit acea suma?

Multumesc inca o data!
Cei de la Administratia Financiara nu stiu unde se calculeaza, dau din coate, te trimit de la un ghiseu la altul....in consecinta am plecat de acolo fara niciun rezultat. exact cum banuiam si cum auzisem de la terte persoane care au incercat si ei inaintea mea sa afle cum se poate obtine certificatul de acciza; se pare ca nici angajatii Finantelor nu stiu,nici nu ii intereseaza,nici nu au fost pusi in tema care dintre ei ar trebui sa se ocupe de asa ceva.....
e tragic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier Apostoaemihai Apostoaemihai Fica mea lucreaza in Italia,a trimis masina proprietate personala in Romania pe o platforma,dupa care urmeaza sa vina si ea.Masina este inmatriculata in ... (vezi toată discuția)
Acciza masini peste 3000 cm3 amh amh Buna ziua, cum se plateste aceasta acciza pana la urma, vad ca in textul ordonantei 16/2013 scrie doar 1 euro pe cm3 pentru masinile ce depasesc 3000 cm3, ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu - partaj girl2oo9 girl2oo9 Buna ziua ! se mai poate face partajul intre doi coproprietari ( nu sot si sotie ) pentru a fi scutiti de timbrul de mediu? (vezi toată discuția)