avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie intrerupere CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie intrerupere CIC?

Buna ziua.
Sunt utilizator absolut proaspat al acestui site.
Am facut cont, in special pt a putea pune aceasta intrebare.
Eu, sotia si copilul de 1 an si 6 luni, dorim sa emigram in UK.
Sotia in prezent este in CIC (asistent medical la medic de familie).
Sotia va fi prima care va primi un contract de munca in UK.
Astfel, inainte de a incepe munca in UK, va trebui sa renunte la CIC din RO?
Daca da, unde trebuie sa ceara aceasta?
Primeste ceva compensatie pentru revenirea din CIC inainte de termen? De unde?
Ce drepturi financiare raman?.....adica alocatia de copil ramane 200 Lei pana la implinirea de 2 ani?
Pt a nu renunta la locul de munca (inca) poate sa ceara concediu fara plata? (la medicul de familie)---pt posibilitatea unei eventuale reveniri (desi nu dorim a mai reveni).
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Adi
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 23:17, 14 Ianuarie 2011
- cererea pentru incetarea CIC se face la Primarie,
- copilul beneficiaza in continuare de alocatie,
- daca se angajeaza nu beneficiaza de masuri de stimulare la incetarea CIC,
- poate solicita concediu fara plata de la actualul loc de munca dar cu acest concediu se obtine doar cu acordul angajatorului.
1.pe toata durata CIC contractul de munca este suspendat.
2.indemnizatia se va plati cit timp contractul de munca nu inceteaza din initiativa angajatului, angajatorul nu poate dispune asupra CIM pe aceasta perioada.
3.la terminarea CIC contractul de munca poate inceta din initiativa angajatului, la cerere art 55 b CM.
4.se poate reveni din CIC si mai devreme de terminarea acestuia si continuati procedura de la pct 3. , dar nu va primi nici macar un premiu.........!
5.indicat ar fi sa obtineti vizele necesara ptr lucru in UK si apoi sa va faceti griji!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
B.E.C. ARION, Consultant fiscal
laur67 a scris:

2.indemnizatia se va plati cit timp contractul de munca nu inceteaza din initiativa angajatului,

Plata indemnizatie CIC nu are nici o legatura cu incetarea sau nu a contractului de munca.

Multumesc si pana acum, dar, Intrebarea de baza:
Trebuie sa renunte la CIC aici, daca primeste contractul pt munca in UK?
Da, ca un bun cetatean care intelege ca nu poate realiza venituri de natura profesionala si sa beneficieze de CIC in acelsi timp.
In practica cei care pleaca din tara nu pot fi urmariti daca realizeaza sau nu venituri.

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o nelămurire in privinta unui prenatal . eu si ... MadalinDima MadalinDima Buna seara. Am o nelămurire in privinta unui prenatal . eu si sotia mea avem un copil cu handicap grav , pt care sotia mea este asistent personal la primarie. ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 pentru cic 3 ani probleme medicale robermar robermar Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 ... (vezi toată discuția)
Pot intrerupe cic gabitzu837 gabitzu837 in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)