avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare acte la I.T.M. - mod de calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare acte la I.T.M. - mod de calcul

Legea nr.130/1999 prevede ca, contractele individuale de munca încheiate de următoarele categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca, iar actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de munca, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora.

Interesant este modul de calcul al acestor termene de catre ITM-uri.
Cum se calculeaza aceste termene? Sunt aplicabile sau nu dispozitiile art.101 C.proc.civ.?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 7 Aprilie 2008
referitor la aceste termene..eu am o alta problema.......
azi 7 aprilie inchei un contract de munca....si am termen sa l depun 20 zile.......pe 10 aprilie modific CIM ul printr un act aditional pe care tre sa l inregistrez la ITM in 5 zile.......astfel daca sunt ”mai lenesa” risc sa am inregistrat la ITM intai un act aditional si abia dupa ceva timp un CIM ....e posibil???
si eu am o nelamurire daca de exemplu am CIM inregistrat si ii fac un act aditional cu data de 1 aprilie cand este ultima zi de depunere?In 2,3 nu m-am dus cu el, in 4 nu se lucreaza cu publicul, 5 si 6 sunt sambata si duminica. :slap::-/
Dupa logica mea termenul ar trebui sa fie data de 9, daca nu intra si data de 1 in calcul. :help:
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
ralu_b, utilizator

Luand-o punctual iti pot spune ce se intampla la ITM Mures, avand in vedere faptul ca la cate ITM-uri atatea obiceiuri.... :P
Termenul de 20 zile se respecta astfel: nu se ia in calcul prima zi, insa se ia in calcul ultima.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat (ex la noi vinerea nu au program cu publicul) se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Concluzia... prevederile legale sunt interpretabile? #-o
cristinaboros a scris:

Luand-o punctual iti pot spune ce se intampla la ITM Mures, avand in vedere faptul ca la cate ITM-uri atatea obiceiuri.... :P
Termenul de 20 zile se respecta astfel: nu se ia in calcul prima zi, insa se ia in calcul ultima.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat (ex la noi vinerea nu au program cu publicul) se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Concluzia... prevederile legale sunt interpretabile? #-o

Corect ar trebui sa intre in calcul atit prima cit si ultima zi a termenului, cu posibilitatea prelungirii lui daca se sfirseste in zile nelucratoare sau fara program cu publicul .
Corect ar fi Orca... asa este insa la doamnele de-aici tareeeee mult trebuie sa le explici si atunci s-a instituit asta ca "regula generala" aplicabila in aceasta institutie. :-/

Alte discuții în legătură

Cum repar o greseala nicradu nicradu Avem un salariat cu cim pe perioada determinata de 1 an al carui contract i-a expirat de drept la 21.10.2010. Din pacate nu am observat la timp acest aspect si ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor Ionut B Ionut B Cum se calculeaza termenele pt. depunerea actelor la ITM? Conform dispozitiilor Codului de procedura civila (art. 101), neluand in considerare nici ziua in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca ioan.morosan ioan.morosan Buna seara! Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie: Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010. Cu data de ... (vezi toată discuția)