avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit minim

Daca o societate comerciala(SRL), dizolvata la data de 09.03.2009 la Registrul Comertului, prin dizolvare si lichidare voluntara, conform art. 235 din Legea 31/1990, fara active in patrimoniul societatii si fara debite la bugetul general consolidat al statului la acea data, datoreaza impozitul minim prevazut in Codul fiscal la art. 18 alin(7), conform prevederilor legii 76/2010.Nu am putut efectua radierea in registrul Comertului, din cauza ca organul fiscal nu elibereaza certificatul de atestare fiscala, fara plata impozitului minim.
In Legea 76/2010 se precizeaza ca:
13^2. La articolul 18, dupa alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu urmatorul cuprins:
[7) Nu sunt obligati la plata impozitului minim potrivit prevederilor alin. (2)-(4) contribuabilii care se afla in urmatoarele situatii:
a) se afla in procedura insolventei, de la data deschiderii acestei proceduri, potrivit legii in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.
b) se afla in dizolvare, de la data inregistrarii acestei mentiuni .
Art. II. – Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost completate prin prezenta lege, se aplica si contribuabililor care se afla in procedurile mentionate la alin. (7) lit. a) si b) la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Deci, intrebarea ar fi: daca SRL datoreaza impozitul minim prevazut de aceste acte normative? Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Interpretare art. ii legea 76/2010 iuliainstant iuliainstant Buna ziua. As dori sa cunosc interpretarea pe care o dat dvs. art. II din Legea nr. 76/2010: \" Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim colceriumari-bv colceriumari-bv Va rog sa ma ajutati sa inteleg care contribuabili nu mai au obligatia platii impozitului minim cf.modificarilor aduse prin aceasta lege Codului Fiscal ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar si firma dizolvata fulgisordenea fulgisordenea am depus la reg.comertului documentele pentru dizolvare si radiere la 30.03.2009. firma s-a dizolvat si cererea de radiere a fost respinsa. contabila nu a mai ... (vezi toată discuția)